Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

- Jeg kan rigtig godt lide at have med unge mennesker at gøre, så det bliver spændende at komme i gang med at forme dem, siger Kim Jakobsen om det nye job som U17-træner i FS Holstebro. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklubs assistenttræner Kim Jakobsen har taget imod en mulighed for at træner FS Holstebros U17-hold fra næste sæson og bytter job med Kenneth Birkedal, der i stedet rykker op til senior-førsteholdet. Samtidigt hentes en gammel kending i Arne Linnet tilbage til klubben.

Holstebro: Efter et par år med tre gange Kim på Holstebro Boldklubs trænerbænk vil cheftræner Kim Kristensen være den eneste tilbageværende, når truppen om et par måneder vender tilbage fra sommerferie.

Tidligere på året mistede klubben under triste omstændigheder angrebstræner Kim Gravgaard, og til sommer bliver det også til et stop for assistenttræner Kim Jakobsen. Efter at have været med til både at rykke førsteholdet op i 2. division og formentlig også ned igen, har træneren taget imod et tilbud om nye udfordringer som cheftræner for FS Holstebros U17-hold.

- Jeg er ikke sur på nogen eller noget, men efter to et halvt år havde jeg lyst til at prøve noget nyt og slog til, da der opstod en mulighed for, at jeg kunne overtage U17-holdet. Samtidig passer det godt sammen med, at min søn vender hjem fra efterskole, og vi kan få lidt mere tid sammen, end hvis jeg var fortsat omkring seniorholdet, forklarer Kim Jakobsen.

Annonce

Den rutinerede klubmand ser frem til at få fingrene ned i klubbens talentmasse.

- Jeg kan rigtig godt lide at have med unge mennesker at gøre, så det bliver spændende at komme i gang med at forme dem, siger Kim Jakobsen, der håber at kunne bruge erfaringerne fra de seneste sæsoner og give dem videre til fremtidens talenter.

Eneste minus bliver at skulle sige farvel til det gode sammenhold omkring Holstebro Boldklubs førstehold.

- Det er en god gruppe, som jeg kommer til at savne at arbejde videre med, siger assistenttræneren.

Bytte købmand

Afløseren er et velkendt ansigt i form af Kenneth Birkedal, der både har en fortid som spiller og assistenttræner på Holstebro Boldklubs divisionshold for en del år siden. Og de seneste fem år har han haft det job, som nu overtages af Kim Jakobsen, som træner for FS Holstebros U17-hold.

- Kim og jeg arbejdede sammen for et par år siden, da Kim blev hentet op på seniorholdet, så nu bytter vi, og så bliver det min tur til at prøve det, fortæller Kenneth Birkedal.

Formelt set stoppede han som U17-træner tidligere på sæsonen, da han gik død i corona-sikret online-træning. Omvendt føltes det også forkert, hvis alt erfaringen fra mange års trænergerning bare skulle gå tabt, så Birkedal er glad for nu at have fået muligheden for at blive assistenttræner for seniorholdet.

- Da jeg sad hjemme i sofaen, kunne jeg godt mærke, at jeg ikke var færdig, og jeg glæder mig til at komme i gang. Holstebro Boldklub er inde i en spændende periode, hvor der er grøde i tingene, og det vil jeg gerne være med til at udvikle på, siger Kenneth Birkedal.

Tredje mand i den nye trænerkonstellation bliver Arne Linnet, der ad flere omgange har arbejdet som assistent under Kim Kristensen og også tidligere har arbejdet sammen med Kenneth Birkedal i Måbjerg. Linnet blev i sommeren 2018 hentet ind som assistenttræner i HB, men måtte stoppe efter et halvt år, men nu vender han altså tilbage.

- Dengang kunne jeg ikke få det til at hænge sammen med mit arbejde, men det er der styr på nu, og jeg glæder mig til at komme tilbage til HB, fortæller Arne Linnet.

- Det er et spændende projekt og en ung og talentfuld trup, som jeg glæder mig til at skulle være en del af, siger Arne Linnet.

Kenneth Birkedal er allerede fra denne uge blevet tilknyttet omkring divisionsholdet i HB, mens Arne Linnet først tiltræder 1. juli, når hans nuværende kontrakt i Ringkøbing IF udløber.


Da jeg sad hjemme i sofaen kunne jeg godt mærke, at jeg ikke var færdig, og jeg glæder mig til at komme i gang. Holstebro Boldklub i inde i en spændende periode, hvor der er grøde i tingene, og det vil jeg gerne være med til at udvikle på.

Kenneth Birkedal, ny assistenttræner i HB.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce