Annonce
HB

HB skal i direkte oprykningsduel om billet til 2. division

Holstebro Boldklub og Silkeborg KFUM skal ud i to direkte opgør om oprykning til 2. division. Foto: Morten Stricker
En sejr over to kampe er nok, så kan Holstebro Boldklub kalde sig 2. divisionshold fra næste sæson.
Annonce

Holstebro: Først kom meddelelsen fra Divisionsforeningen torsdag eftermiddag om, at der er vedtaget en ny struktur i 2. division, som udløser en ekstra oprykker fra Danmarksserien.

Og kort efter fulgte DBU trop med den længe ventede afgørelse om, hvordan Danmarksserien skal færdigspilles. I et regulært oprykningsdrama, hvor Holstebro Boldklub og Silkeborg KFUM over to kampe, ude og hjemme, skal afgøre hvem, der skal løbe med en billet til 2. division.

DBU’s bestyrelse har efter indstilling fra Turneringsadministrationen og DBU’s Breddekomité, truffet en afgørelse om formatet for at genoptage og færdigspille Danmarksserien med oprykkere – dog fortsat under forudsætning af, at åbningen af Danmark i fase 3 giver mulighed for at kunne afvikle Danmarksserie-kampe i juni, bliver som et komprimeret slutspil bestående af de to bedste placerede klubber i den nuværende stilling i hver af fire puljer.

Holdene tager deres point og målscorer med ind til de to direkte kampe om oprykning, hvilket giver HB en fordel, da man i stillingen ligger et point foran Silkeborg KFUM. Dermed vil blot en enkelt sejr i en af de to kampe betyde, at oprykningen er i hus.

- Du finder ikke en meget federe måde at kunne rykke op på, end sådan to direkte oprykningsbrag. Der kommer til at være knald på, konstaterer cheftræner Kim Kristensen.

Holdene i slutspillet

Pulje 1

KFUM Roskilde - 31 point, 36-18 i målscore

Ledøje Smørum – 27 point, 21-13 i målscore

Pulje 2

AB Tårnby – 32 point, 31-14 i målscore

Karlslunde IF – 31 point, 28-12 i målscore

Pulje 3

Oure FA – 33 point, 34-12 i målscore

Otterup – 30 point, 41-18 i målscore

Pulje 4

Holstebro – 29 point, 32-20 i målscore

Silkeborg KFUM – 28 point, 36-31 i målscore

Annonce

Strukturændring

Strukturændringen i 2. division betyder at sæsonen 2020/21 bliver en overgangssæson med 28 hold, inden den nuværende 2. Division fra 2021/22 sæsonen bliver niveauopdelt i to selvstændige rækker med 12 hold i hver.

- Den nye struktur vil styrke udviklingsmulighederne fremadrettet, så gabet fra 2. Division op til en stærkere og stærkere NordicBet Liga kan blive udlignet. Samtidig får vi samme struktur i de fire øverste fodboldrækker i Danmark, hvilket giver en meget større gennemskuelighed. Alt i alt er det en rigtig god beslutning af klubberne på baggrund af en ellers trist situation, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen i en pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke på nuværende tidspunkt, om Holstebro Boldklub som puljens førerhold vil blive tildelt oprykningen til 2. division i tilfælde af, at åbningen af Danmark i fase 3 mod forventning ikke giver mulighed for at kunne afvikle Danmarksserie-kampe i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Holstebro

Med benzin i blodet

Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce