Annonce
Sport

HB mistede sejren i overtiden: Ét point er trods alt noget bedre end ingenting

HB var tæt på at tage alle tre point, men måtte nøjes med det ene - hvilket nok også var det mest retfærdige, målt på spil og chancer i hjemmekampen mod Brabrand. Arkivfoto: Ole Nielsen
Holstebro Boldklub er på tavlen i 2. division efter 1-1 mod Brabrand. Men når udligningen først falder efter de 90 minutter er spillet, er det svært at glæde sig over.
Annonce

Holstebro: På forhånd havde Holstebro Boldklub nok gerne solgt søndagens kamp for et enkelt point mod et Brabrand-mandskab, der er uhyggeligt farlige på dødbolde og især hjørnespark.

Det skal man huske på, uanset om man er træner, spiller eller tilskuer, når man ærgrer sig over at at tre point blev til ét i overtiden. Efter Gud ved hvor mange hjørnespark lykkedes det endeligt gæsterne at passere målmands-vikaren Magnus Refsgaard, da en returbold endte for fødderne af Kasper Nygaard Andersen.

- Når vi lige har fået fordøjet skuffelsen og får set kampen igen, så er det nok rimeligt med et point til hver. Vi havde et par gode forsøg ud over vores mål, men det havde de altså også, især de første 20-25 minutter, hvor vi virkelig var presset i bund, siger cheftræner Kim Kristensen.

Han ærgrer sig over, at hjemmeholdet ikke formåede at udnytte det momentum, man fik af Lasse Lilbæks føringsmål efter 71 minutter:

- Da vi kommer foran, har vi et par gode chancer med Jeppe Mehls stolpeskud og Santos, der slipper igennem, hvor vi kunne have lukket kampen. Men set over hele kampen er et point et fair resultat, siger Kim Kristensen.

Annonce

Topscorer med selvtillid

Både før og under kampen blev der snakket meget om Brabrands farlige hjørnespark, men det blev hjemmeholdet, der først fik succes på dødboldene.

Et hjørnespark blev hængende lidt i vinden og snød gæsternes keeper Christoffer Kørschen en smule. Han kom skidt ud af sit mål og tabte bolden foran HBs Lasse Lilbæk. Og den unge fløjspiller takkede for gaven og sparkede resolut bolden ind mellem stængerne i det tomme mål.


Jeg er rigtig glad for min sæsonstart og for det, jeg har fået vist i de første kampe.

Lasse Lilbæk, HB


- Når den lander på den måde foran en, så er det bare med at få sparket til den, uanset om det er med fod, ben, knæ eller noget helt fjerde, konstaterer Lasse Lilbæk.

Med to mål i tre kampe er Lasse Lilbæk HBs topscorer i 2. division. Arkivfoto: Morten Stricker

Da truppen tidligere på sommeren mødte ind til første træningspas, stod det ikke skrevet nogle steder, at Lasse Lilbæk skulle få nogen stor rolle. Men da Mads Agger så valgte at skifte til 1. divisionsklubben Skive, greb det unge talent chancen med to startpladser og en tidlig indskiftning i de tre første kampe i 2. division.

Og kan samtidigt kalde sig topscorer med sidste fod på to af de fire mål, HB indtil videre har scoret i 2. division.

- Jeg er rigtig glad for min sæsonstart og for det, jeg har fået vist i de første kampe. Nu ved jeg, at jeg godt kan være med på det her niveau, og den selvtillid det giver mig, synes jeg også man kan se på banen, hvor jeg tør en masse og tror på det, fortæller Lasse Lilbæk.

Annonce

På tavlen

Det ene point rykker ikke alverden i tabellen, hvor Holstebro Boldklub fortsat ligger under nedrykningsstregen. Men rent psykologisk var det vigtigt at få slettet det 0, der før kampen mod Brabrand stod ud for klubbens navn.

- Det er helt vildt vigtigt, at vi kom på tavlen. Vi kommer kun til at møde gode hold, så der er ingen nemme kampe, og derfor kan det godt sætte sig i et hold, hvis man ikke får slettet nullet tidligt, siger Kim Kristensen.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Brabrand IF 1-1 (0-0)

2. division, 3. spillerunde

Mål: 1-0 Lasse Lilbæk (71.), 1-1 Kasper Nygaard Andersen (90.+1) .

Advarsler: HB 4 (Killerich, Buur, Lau, Fjeldal), Brabrand 1.

Tilskuere: 529 på Holstebro Idrætspark.

Næste opgave for HB er på lørdag, hvor vestjyderne skal på besøg hos københavnerklubben Frem BK, som cheftræner Kim Kristensen selv har repræsenteret som spiller.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce