Annonce
HB

HB henter midtstopper hos superligaklub

Billedet kan ikke skjule, at det er en høj, ung mand, der i næste sæson skal spille for HB. Pressefoto
19-årige Kristian Bach Nielsen skifter næste sæson til Holstebro Boldklub fra Sønderjyske.

Holstebro: Mens sæsonen lakker mod enden, er der travlt på Henrik "HC" Christensens kontor, hvor sportschefen er i gang med at få styr på Holstebro Boldklubs trup til efteråret.

Den første tilføjelse til Kim Kristensens mandskab går under det velkendte navn Kristian Bach Nielsen, som i hvert fald ringer godt i ørene hos en del FC Midtjylland-fans. Og ligesom sin 36-årige navnebror er der tale om en forsvarsspiller.

- Han er en rigtig spændende midterstopper. Høj og fysisk stærk med et godt hovedspil og okay med fødderne. Og så får vi at vide, at han er en ledertype, og jeg har en forventning om, at han kommer til at bidrage omkring start 11'eren, selvom det godt lige kan være, at der bliver lidt indkøringstid, hvor han skal lære at blive seniorspiller, fortæller Henrik Christensen.

Annonce

Superliga-skolet

Den 19-årige midterstopper kommer til fra superligaklubben Sønderjyske, hvor sportschefen har fundet ham gennem sit private netværk.

- Han har været i Sønderjyske i fire år, hvor han ikke slap igennem nåleøjet til at få en fuldtidskontrakt med superligaholdet og derfor måtte finde en ny klub. Derfor er han flyttet hjem til Ikast, og selvom der var andre klubber indeover, er det lykkedes os at lave en aftale med ham om, at han det næste år spiller i HB, forklarer Henrik Christensen.

Sportschefen kalder Kristian Bach Nielsen for en spændende spiller, ikke mindst fordi han er godt skolet i Sønderjyskes ungdomsafdeling. I denne sæson er det blevet til 21 kampe og to mål i U19-ligaen, og dermed passer han på profilen på de spillere, sportschefen er på udkig efter.

- Vi gider ikke bruge vores tid til at kigge efter folk til bredden, dem har vi allerede til. De spillere, vi henter ind, skal være nogle som er i spil til startopstillingen og kan højne niveauet, forklarer Henrik Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce