Annonce
Sport

HB henter målmand hos tophold i 1. division

Hos FC Fredericia har Andreas Raahauge for det meste måtte tage til takke med bænken, og det gider han ikke længere. Derfor tog han selv kontakt til sin gamle træner Kim Kristensen og tilbød sig til Holstebro Boldklub. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
23-årige Andreas Raahauge siger farvel til fuldtidsprofessionel fodbold i FC Fredericia for at jagte spilletid i Holstebro Boldklub. Målmanden tror på, at det er den rigtige karrierebeslutning at træde et skridt ned - også selvom det betyder, han nu skal have et rigtigt arbejde ved siden af fodbolden.

Holstebro: For lægmand kan det lyde overraskende at skifte fuldtidsprofessionel fodbold hos FC Fredericia, der i skrivende stund ligger nummer tre i Nordic Bet Ligaen, ud med amatørfodbold hos Holstebro Boldklub.

Men det nyoprykkede 2. divisionshold kunne tilbyde noget, Fredericia ikke kunne. Udsigten til spilletid. Derfor var der ikke meget tvivl hos Andreas Raahauge, efter nogle gode snakke med cheftræner Kim Kristensen og sportschef Henrik Christensen, om at fremtiden skulle ligge i det nordvestjyske hos Holstebro Boldklub.

- Man kan aldrig vide sig 100 procent sikker på spilletid, og klubben har i forvejen en dygtig målmand i Martin Andersen, men selvfølgelig skifter jeg til Holstebro, fordi jeg tror på mig selv, og på at jeg kan blive førstemålmand. Jeg tager et skridt ned i forhold til 1. division, men jeg gør det, fordi det er det bedste for min karriere - og så er niveauet i 2. division altså også højt, fortæller Andreas Raahauge.

Annonce

Målmanden spillede under Kim Kristensen i Skive, og har tidligere i karrieren også været omkring AC Horsens og FC Midtjylland - han står også noteret for 17 ungdomslandskampe for Danmark.

Første rigtige arbejde

Holstebro Boldklub og Andreas Raahauge har lavet en aftale om, at keeperen de næste to sæsoner skal vogte buret i det nordvestjyske.

Og det bliver lidt noget andet, efter et årti hos klubber med fuld- og deltidssetup, pludselig at skulle træne om aftenen i stedet for om formiddagen. Dagtimerne skal bruges hos Eiler Thomsen, hvor sponsoren har fundet et job til ham.

- Det bliver første gang, jeg skal have et rigtigt arbejde, siden jeg som 12-årig skiftede til FC Midtjylland. Det bliver noget nyt, når jeg er vant til formiddagstræninger, men jeg glæder mig til at prøve det, siger Andreas Raahauge.

Til- og afgange i HB

Disse spillere stopper i Holstebro Boldklub:

Stefan Bachmann, Bo Balder og Rasmus Goul Nielsen.

Disse spillere skifter til Holstebro Boldklub:

Jeppe Mehl (Thisted FC), Andreas Raahauge (FC Fredericia), Oliver Overgaard (Randers FC, prøvetræning) og Jens Emil Fjendsbo (FC Midtjylland, prøvetræning).

Selvom arbejdspladsen har heddet Fredericia har målmanden de seneste to sæsoner været bosat i Holstebro. Privat er han nemlig kæreste med håndboldspilleren Laura Jensen, der netop er skiftet fra ligadamerne i Holstebro til svenske IK Sävehof.

- Selvfølgelig er det lidt pudsigt, at hun flytter, nu hvor jeg kommer til at være mere knyttet til byen, men vi er heldigvis begge sportsfolk og har forståelse for situationen. Og så er Sverige heldigvis ikke længere væk, end at vi kan besøge hinanden, fortæller Andreas Raahauge.

Annonce

2. division er et plus

Eftersom han har boet i byen har målmanden også flere gange set sin nye klub spille, blandt andet i de dramatiske oprykningskampe. Derfor ved han også, hvad det er for et hold, han har sagt ja til at spille for.

Faktisk er Andreas Raahauge så begejstret for det, han har set på banen, at han reelt set havde besluttet sig for at skifte, inden man vidste om Holstebro i næste sæson skulle spille i 2. division eller i Danmarksserien.

- Mine snakke med Kim og HC begyndte allerede, da det stadig hed Danmarksserien, og vi ikke vidste, hvilken række holdet skulle spille i. Jeg tror, jeg havde valgt HB alligevel, men beslutningen blev da ikke sværere af at holdet rykkede op i 2. division, siger han.

- Men det bliver også hårdt. Det er en god række med mange gode hold, konstaterer målmanden.

Annonce

Hård konkurrence

Målmanden har en særlig rolle på et fodboldhold, ikke mindst fordi, der kun kan være en, der skal tage handskerne på før kampen fløjtes i gang.

Derfor var det også vigtigt for den sportslige ledelse i klubben, at Martin Andersen og reserve-keeper Magnus Refsgaard var blandt de første, der fik besked om, at man hentede en konkurrent til klubben.

Martin Andersen (øverst i bunken) kan se frem til øget konkurrence om spilletiden i Holstebro Boldklub, men tager ifølge sportschefen udfordringen med oprejst pande. Foto: Morten Stricker

- Martin tog imod beskeden på en god måde og sagde med det samme, at han var klar til at tage kampen op. Og som Kim (Kristensen, red.) også har sagt, så er der ingen der på forhånd er garanteret at stå, fortæller sportschef Henrik Christensen.

Med 14 kampe i landets næstbedste række for henholdsvis FC Fredericia og Skive, samt ungdomslandskampe på cv'et, ligner 188 centimeter høje Raahauge dog favoritten til posten som førstemålmand.

- Der er ingen tvivl om, at det er en pivdygtig keeper, vi får til klubben i Andreas, og det må han så bevise på træningsbanen. Ham der gør det bedst der kommer til at stå i kampene, siger Henrik Christensen.


Det bliver første gang jeg skal have et rigtigt arbejde, siden jeg som 12-årig skiftede til FC Midtjylland. Det bliver noget nyt, når jeg er vant til formiddagstræninger, men jeg glæder mig til at prøve det.

Andreas Raahauge, ny målmand i Holstebro Boldklub.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce