Annonce
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Cheftræner Kim Kristensen kunne igen glæde sig over tre point efter sejren på 2-1 ude over VRI. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub bevarede førstepladsen i Danmarksserien med en 2-1 sejr på udebane over VRI fra Aarhus.

Vejlby-Risskov: Holstebro er inde i en stime af udekampe.

Lørdag var det fjerde runde i træk, at det unge mandskab fra Holstebro Boldklub med ambitioner om oprykning til 2. division spillede på fremmed græs. Eller rettere kunstgræs, som det var tilfældet lørdag eftermiddag i det nordlige Aarhus, hvor bundholdet VRI var værter.

Og for tredje gang i træk kunne HB med cheftræner Kim Kristensen i spidsen sætte sig i bussen med tre point og en sejr som udbytte af anstrengelserne i Østjylalnd.

Det endte med en hårdt tilkæmpet sejr på 2-1. Alle tre mål blev scoret i første halvleg.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi har vundet tre udekampe i træk, selv om det er ærgerligt, at vi tabte den første til Lyseng, siger Kim Kristensen.

HB bevarer dermed førstepladsen i Danmarksserien. Det så længe ud til, at føringen skulle udbygges, men de nærmeste forfølgere fra Lyseng endte i sidste endte med at vinde 4-2 ude over Nørresundby, selv om de var nede med 2-0 med små 20 minutter igen.

Annonce

Kampen i tal

VRI – Holstebro Boldklub 0-1 (0-1)

Danmarksserien, herrer

Mål: 0-1 Mads Agger (12.), 1-1 (25.), 1-2 Mads Agger (28.)

Tilskuere: 75.

Aggers dag

Det var første halvleg, der var den bedste rent fodboldmæssigt. I anden halvleg blev det meget en kamp på midten mod det fysisk stærke hold fra VRI.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med den måde, som vi matchede VRIs fysiske styrke på. VRI kommer med stort mod og power, selv om de er nederst i rækken, siger Kim Kristensen.

Det blev i høj grad Mads Agger, der stod bag HB-sejren. Han bragte HB foran efter 12 minutter, efter at han fra kanten af feltet lagde bolden i modsatte hjørne. Efter en udligning til VRI efter et hjørnespark var Mads Agger igen på pletten, da han udnyttede en fremlægning fra Per Lauge efter en lille halv time. Per Lauge leverede også den afgørende aflevering til det første mål.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen.

- Man føler sig aldrig helt sikker, når man kun fører med et enkelt mål, men VRI kom til meget få chancer, så jeg følte, at vi havde kontrol over kampen. Vi fik heller ikke selv skabt så meget, som vi gerne ville, men der blev virkelig arbejdet for sejren, konkluderer Kim Kristensen.

Kim Kristensen havde naturligvis store roser til den dobbelte målscorer, Mads Agger, men også Emil Zetterquist arbejdede meget hårdt i front gennem hele kampen.

- Vores midterforsvar med Mikkel Rønn og Emil Laursen spillede også en meget fin kamp. Det var generelt en god kamp af forsvaret. Jeg er meget tilfreds med, at vi henter tre point med et fysisk stærkt hold, siger Kim Kristensen.

Efter fire udekampe venter der nu en hjemmekamp mod på næste søndag mod Viby, inden efteråret rundes af med endnu en tur til Aarhus, hvor Aarhus Fremad venter den første weekend i november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce