Annonce
HB

HB havde heldet med sig i pokallodtrækningen

Sidste år i august var Holstebro Boldklub chanceløse, da man rendte ind i superliganedrykkerne fra Silkeborg i 1. runde af pokalturneringen. I år står man med bedre kort på hånden mod 2. divisionsnedrykkerne fra Odder. Foto: Johan Gadegaard
Sportsligt kunne Holstebro Boldklub ikke have ønsket sig en meget bedre lodtrækning til 1. runde af Sydbank Pokalen. Giver gode muligheder for at gå videre og få en af de "sjove kampe".

Holstebro: Tirsdag middag blev der trukket lod til 1. runde af Sydbank Pokalen, som den landsdækkende pokalturnering hedder nu om dage.

En lodtrækning, der set med de sportslige briller faldt heldigt ud for Holstebro Boldklub, som var det eneste tilbageværende lokale hold i turneringen. I denne runde trådte hold fra 2. division, 1. division samt superliganedrykkerne ind, og dermed var der også en stor risiko for at trække en modstander, som var en klasse eller to over HB - og alligevel ikke rigtigt kunne trække tilskuere til pokalkampen, der skal spilles mellem den 6. og 8. august på Holstebro Idrætspark.

Men op ad bowlen kom Odder, der lige er rykket ud af 2. division og dermed er et hold, der skal i gang med en større genopbygning. Dermed må HB vurderes til at have pæne chancer for at gå videre til 2. runde, hvor superligaholdene minus sidste sæsons mesterskabsspil træder ind i turneringen.

- Jeg tror faktisk, det er meget godt, det er et hold, vi har en mulighed imod, og så tror jeg det er vigtigt, at vi har hjemmebanen, konstaterer cheftræner Kim Kristensen.

Annonce

Drømmer om AGF eller Midtjylland

For en klub af Holstebro Boldklubs størrelse, er det ikke realistisk at drømme at vinde turneringen og ryge ud i Europa.

Godt nok taler man i alle serieklubber, også dem i serie 6, om at pokalturneringen er den korteste vej til Europa, men det er en sandhed med modifikationer. Det kommer ikke til at ske for de lavere rangerede hold, og derfor må man sætte sig andre mål.

- Man vil jo gerne blive ved med at trække små hold, hvor man kan være favorit, indtil man når så langt, at man kan få en af de rigtigt sjove modstandere med mange tilskuere på stadion, forklarer Kim Kristensen.

Drømmen er vel, at klare sig en runde videre og så trække AGF - eller endnu bedre, snige sig helt frem til 3. runde og så møde FC Midtjylland?

- Det kunne jeg da rigtig godt tænke mig, og det tror jeg også, der er mange i klubben, der ikke ville være kede af. Nu må vi gøre vores bedste og se, hvor langt det rækker, siger Kim Kristensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce