Annonce
Ulfborg/Vemb

Havnebyen skal danne eksempel for andre

Turisterne skal lettere have adgang til information om, hvad der sker i byen af spændende ting. Her billeder fra Thorsminde Havfisker Cup fra 2017. Arkivfoto: Pressefoto
Det skal være lettere for turisterne at danne sig overblik over de interessante oplevelser og steder i feriebyerne langs vestkysten. Nu bliver Thorsminde test-by for et koncept, der skal udbredes hele vejen ned langs vestkysten.
Annonce

Thorsminde: Det skal være nemmere for turisterne at finde - dels rundt - og at finde hen til de  oplevelser, der er rundt om i feriebyen Thorsminde.

Derfor har Realdania afsat 1,45 millioner kroner til projekt Wayfinding. Pilotprojektet støttes ligeledes med 150.000 kroner af Holstebro Kommune. Målet er at øge turisternes mobilitet i byen:

- Bevillingen skal anvendes til at få understøttet turismeinfrastrukturen i Thorsminde og således hjælpe til at få sendt byens gæster rundt til oplevelser, attraktioner og lokationer i fantastiske Thorsminde, siger Susanne Toftegaard Hansen, erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

Derfor skal der nu udvikles kortmateriale, skiltning, opholdsinstallationer og et unikt design, som kan inspirere turisterne til at bruge lidt ekstra tid i feriebyen.

- Vi har et ønske om at udbygge og gøre Thorsminde endnu mere interessant for erhverv, investorer og turister. Det handler om at styrke gæsternes oplevelse af Thorsminde, men også om at gøre byen til et attraktivt sted som gæsterne vil besøge i længere tid, opleve mere i og dermed også bruge flere midler i. Kort sagt handler det om at fremme vækst og øge turismeomsætningen i byen, forklarer Søren Olesen, formand for Erhverv og Turismeudvalget i Holstebro Kommune.

Annonce

Thorsminde bliver eksemplet

Pilotprojektet ”Wayfinding i Thorsminde” kommer fremover til at indgå som eksempelprojekt for hele vestkysten og kan på sigt udbredes til andre feriebyer ned langs vestkysten.


Bevillingen skal anvendes til at få understøttet turismeinfrastrukturen i Thorsminde og således hjælpe til at få sendt byens gæster rundt til oplevelser, attraktioner og lokationer i fantastiske Thorsminde.

Susanne Toftegaard Hansen, turismechef i Holstebro Kommune


I 2018 lancerede 11 kommuner langs vestkysten en samlet udviklingsplan, der skal gøre hele vestkysten til en af Nordeuropas mest eftertragtede kystdestinationer.

Det er det mål, projektet kommer til at understøtte.

- Og i Thorsminde er håbet jo, at det kan give øget omsætning til de aktører, der er i området, og måske endda tiltrække flere, siger Susanne Toftegaard Hansen.

Projektet udarbejdes i samarbejde mellem Realdania, Holstebro Kommune og Dansk Kyst- og Naturturisme samt i en tæt dialog med lokale aktører og beboere i Thorsminde for at sikre forandring og opbakning til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce