Annonce
Læserbrev

Havmøller. Vesterhav Nord skal væk fra kysten

Annonce

Debat: Mit billede viser en af de 21 møller i Vesterhav Nord. den er 193 meter høj med nav i 109 meters højde. Dens vingediameter er 167 meter, og de fistrer rundt med 285 km/t. Den får blinkende gult lys, og hvidt lys også blinkende om dagen og rødt om natten. Plus tre permanente lys rundt om møllen midt på tårnet - plus gule lysbøjer i vandet.

De bliver ikke usynlige.

Nederst på billedet kan man se en skitse af Harboøre Kirke. Der er 25 meter til tårnets top. Nu kan vi sammenligne med møllen: Den er otte gange højere!

Det andet kort viser en opstillingsplan for møllerne, som nu skal stå i én cirka 15 kilometer lang række. Jeg har indtegnet et fem x fem kilometer net for at lette forståelsen.

Den tidligere indre række møller er rykket mod vest. Men det er jo narreværk, som ikke får dem til at forsvinde af syne. Eiffeltårnet i Paris er 300 meter højt. Ryk det fem kilometer, men det får det da ikke til at forsvinde pist væk!

Der har været megen snak om visualiseringer. Men de avis-fotos, vi har set, var slørede og viste kun tårne, ikke møllerne. Og heller ikke ses de otte møller ved Rønland og de andre på fjorden. Det øger ikke tilliden til Vattenfalls visualiseringer.

Vi er flere, der ikke forstår, hvorfor vi skal have de gevaldige møller heroppe:

Har svenskerne ikke selv vestvendte kyster?

Hvorfor her, når elstrømmen skal føres i grimme master helt til Tyskland?

Hvorfor dingler vore politikere, så daværende minister Lilholt i Harboøre Centeret med fast stemme kunne mane alle planer om mølleparker her i jorden, og knapt en måned senere sælge ud til Vattenfall?

Så hvor står vores ellers så dygtige borgmester?

Vil han skrue ned for begejstringen for Vesterhav Nord, eller, gå over i historien som ham, der jagede turisterne væk, og fik sommerhuspriserne til at rasle i bund?

Ellers kunne han opnå en bedre berømmelse ved at følge Lokalavisen lemvigs (12. maj) fine artikel som solceller og gøre Lemvig Kommune til Danmarksmester i solenergi.

Harboøre Kirke med en højde på 25 meter tegnet ind til sammenligning med en af de kommende møller med en navøjde på 109 meter og højde på i alt 193 meter - otte gange så høj. Illustration: Jørgen Michelsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Holstebro

Med benzin i blodet

Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce