Struer

Haverne sikret med ny lejeaftale med DSB

Struer Kommune har indgået en lejeaftale med DSB, så Haveforeningen Klampenborg trygt kan komme i gang med at hverve nye medlemmer. Arkivfoto: Thomas Maxe
Haveforeningen Klampenborg inviterer inden for i kolonihaverne langs Sortestien på lørdag.

Struer: Søger du en kolonihave og har du lyst til at få lidt jord under neglene, er der masser af ledige parceller i haveforeningen Klampenborg, som langt om længe kan begynde at hverve nye medlemmer.

Det sker med hjælp fra Struer Kommune, som har indgået en lejeaftale med DSB om arealet langs jernbanen, hvor medlemmerne af Klampenborg Haveforening har adgang til deres kolonihaver fra Sortestien.

DSB har haft et stort ønske om at få solgt arealet, og der har derfor i flere år været uvished om fremtiden for Klampenborg Haveforening.

I foråret 2017 tog Struer Kommune derfor kontakt til DSB Ejendomme for at sikre arealet, så der også fremover kan være haveforening. Forhandlingerne med DSB er nu afsluttet med en aftale, som passer alle parter, og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) er tilfreds med aftalen af flere grunde.

- Det er et af de mest synlige steder i kommunen for togrejsende til og fra Struer og medlemmerne af haveforeningen har igennem mange år sørget for, at et ellers tomt areal langs banen er fint lille sted med masser af liv. Derfor håber jeg, at foreningen nu igen kan tiltrække nye medlemmer, siger han.

Jeg er superglad for, at kommunen er gået ind i sagen og har sørget for, at foreningen kan leve videre. Der mange mennesker, som er interesserede i haverne, men de senere år har det været svært at tiltrække nye medlemmer på grund af usikkerheden. Det ville være synd, hvis det bare skulle gå i stå, så nu kan vi komme videre og få mange flere med.

Finn Jensen, formand, Haveforeningen Klampenborg, Struer

2000 kroner om året

Haveforeningens formand, Finn Jensen, er lettet over, at der er indgået en aftale, efter DSB havde stillet i udsigt, at arealet skulle sælges.

- Jeg er superglad for, at kommunen er gået ind i sagen og har sørget for, at foreningen kan leve videre. Der mange mennesker, som er interesserede i haverne, men de senere år har det været svært at tiltrække nye medlemmer på grund af usikkerheden. Det ville være synd, hvis det bare skulle gå i stå, så nu kan vi komme videre og få mange flere med, siger Finn Jensen.

Klampenborg Haveforening arrangerer derfor åben haveforening på lørdag den 27. april kl. 11-14, hvor interesserede kan komme og høre nærmere og snakke med de nuværende lejere, som for tiden dyrker 11 ud af de 30 parceller på arealet.

En have i Klampenborg Haveforening koster i omegnen af 2000 kroner om året, og det er foreningen, der står for kontakten til nuværende og kommende medlemmer.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Efter han genåbnede for anvisningerne til plejehjemmet i Asp: Venstre lægger borgmester på grillen

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Hundehegn og frit udsyn skal skræmme skovskidere væk

Sport

Bokseklub opgiver 31 år gammel turnering og slår sig sammen med konkurrenten

Annonce