Annonce
Struer

Haverne sikret med ny lejeaftale med DSB

Struer Kommune har indgået en lejeaftale med DSB, så Haveforeningen Klampenborg trygt kan komme i gang med at hverve nye medlemmer. Arkivfoto: Thomas Maxe
Haveforeningen Klampenborg inviterer inden for i kolonihaverne langs Sortestien på lørdag.

Struer: Søger du en kolonihave og har du lyst til at få lidt jord under neglene, er der masser af ledige parceller i haveforeningen Klampenborg, som langt om længe kan begynde at hverve nye medlemmer.

Det sker med hjælp fra Struer Kommune, som har indgået en lejeaftale med DSB om arealet langs jernbanen, hvor medlemmerne af Klampenborg Haveforening har adgang til deres kolonihaver fra Sortestien.

DSB har haft et stort ønske om at få solgt arealet, og der har derfor i flere år været uvished om fremtiden for Klampenborg Haveforening.

I foråret 2017 tog Struer Kommune derfor kontakt til DSB Ejendomme for at sikre arealet, så der også fremover kan være haveforening. Forhandlingerne med DSB er nu afsluttet med en aftale, som passer alle parter, og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) er tilfreds med aftalen af flere grunde.

- Det er et af de mest synlige steder i kommunen for togrejsende til og fra Struer og medlemmerne af haveforeningen har igennem mange år sørget for, at et ellers tomt areal langs banen er fint lille sted med masser af liv. Derfor håber jeg, at foreningen nu igen kan tiltrække nye medlemmer, siger han.

Jeg er superglad for, at kommunen er gået ind i sagen og har sørget for, at foreningen kan leve videre. Der mange mennesker, som er interesserede i haverne, men de senere år har det været svært at tiltrække nye medlemmer på grund af usikkerheden. Det ville være synd, hvis det bare skulle gå i stå, så nu kan vi komme videre og få mange flere med.

Finn Jensen, formand, Haveforeningen Klampenborg, Struer

2000 kroner om året

Haveforeningens formand, Finn Jensen, er lettet over, at der er indgået en aftale, efter DSB havde stillet i udsigt, at arealet skulle sælges.

- Jeg er superglad for, at kommunen er gået ind i sagen og har sørget for, at foreningen kan leve videre. Der mange mennesker, som er interesserede i haverne, men de senere år har det været svært at tiltrække nye medlemmer på grund af usikkerheden. Det ville være synd, hvis det bare skulle gå i stå, så nu kan vi komme videre og få mange flere med, siger Finn Jensen.

Klampenborg Haveforening arrangerer derfor åben haveforening på lørdag den 27. april kl. 11-14, hvor interesserede kan komme og høre nærmere og snakke med de nuværende lejere, som for tiden dyrker 11 ud af de 30 parceller på arealet.

En have i Klampenborg Haveforening koster i omegnen af 2000 kroner om året, og det er foreningen, der står for kontakten til nuværende og kommende medlemmer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce