Annonce
Ulfborg/Vemb

Havde smuglercigaretter til 339 års rygning: Del af stort smuglernetværk

I alt menes smuglernetværket at have indsmuglet eller forsøgt at indsmugle 16 millioner kopicigaretter, hvilket svarer til 80.000 kartoner cigaretter med 10 pakker i hver karton. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
56-årig mand fra Ulfborg-området tiltalt for at have opbevaret over to millioner polske smuglercigaretter. Onsdag skal han i retten.
Annonce

Ulfborg/Aarhus: Om, han selv er ryger, er uvist.

Men er han, og ryger han en pakke cigaretter om dagen, så lå en 56-årig mand fra Ulfborg-området inde med cigaretter til mere end 339 års forbrug, da politiet slog til mod ham i marts sidste år.

På mandens adresse fandt politiet ikke mindre end 2.479.460 cigaretter - svarende til næsten 124.000 pakker cigaretter, der var blevet smuglet ind fra Polen, som en del af et større sagskompleks, hvor flere bagmænd har fået årelange straffe.

- Manden er tiltalt for at opbevare cigaretterne. Hvad hans hensigt med det har været, kan jeg ikke vide. Men jeg har naturligvis mine betragtninger om det, når vi kommer i retten, siger anklager Mette Fladkjær.

Normalt er hun anklager ved Østjyllands Politi.

Men da hun har ført alle sagerne mod de tiltalte i det omfattende sagskompleks, skal hun også føre sagen mod manden fra Ulfborg-området onsdag, når retten i Holstebro skal bedømme den 56-åriges rolle i sagen.

Annonce

Stort afgiftstab

Politiet indledte efterforskningen mod smuglerbanden allerede tilbage i 2018, hvor der blandt andet blev arbejdet sammen med politiet i Polen.

Den 13. marts sidste år slog politiet så til ved en koordineret politiaktion, hvor i alt syv mænd blev anholdt. Seks af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Anholdelserne skete efter, at politiet havde holdt øje med banden i en længere periode. Samme dag blev to polske statsborgere anholdt i Polen, hvor politiet desuden beslaglagde tre millioner cigaretter.

Under efterforskningen er der yderligere beslaglagt omkring 2,5 million smuglersmøger, der svarer til fundet hos manden fra Ulfborg-området – men om det er de samme cigaretter, er uvist.

I alt menes smuglernetværket at have indsmuglet eller forsøgt at indsmugle 16 millioner kopicigaretter, hvilket svarer til 80.000 kartoner cigaretter med 10 pakker i hver karton.

Det svarer til et afgiftstab på 16-20 millioner kroner til den danske stat. Alene cigaretterne konfiskeret hos den 56-årige mand fra Ulfborg-området svarer til et afgiftstab for staten på næsten tre millioner kroner.

Annonce

Største af sin slags

Bagmændene i sagskomplekset har foreløbig fået mellem fire år og halvandet års fængsel - samt store millionbøder.

Det drejer sig blandt andet om personer fra Litauen og Polen.

Anklager i sagen Mette Fladkjær har i forbindelse med dommene over bagmændene sagt:

- Mig bekendt er det en af de største sager af sin art i Danmark, og der er tale om særdeles organiseret kriminalitet, som har tråde til flere lande. Jeg er tilfreds med, at politiet har optrevlet netværket, og at der er blevet delt markante bøder og længere fængselsstraffe ud til de tiltalte, siger anklageren.

Sagen mod den 56-årige mand kører som en domsmandssag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce