Annonce
Sport

Havde Hassan klaret sig dårligt i skolen, var situationen lettere: Politikerne måtte hjælpe fodboldtalent videre

Struer Kommune støtter et klubskifte, så 14-årige Hassan Dahir fra Struer kan fortsætte med at udvikle sit talent i Viborg FF. Det store problem var, at støtten blandt andet går til et efterskoleophold på Hald Ege Efterskole. Foto: Morten Stricker
Politikerne i kultur- og fritidsudvalget fejer forvaltningens indstilling af bordet og finder de 40.000 kroner, der skulle til for at hjælpe det 14-årige fodboldtalent Hassan Dahir.

Struer/Viborg: Kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune har bevilget 40.000 kroner i støtte til 14-årig Hassan Dahir, så han får mulighed for at gennemføre et klubskifte fra FCM til Viborg FF.

-Det skal ikke være den sociale baggrund, der afgør, om en fodboldspiller med Hassan Dahirs talent skal have mulighed for at udvikle sig, siger formanden for kultur- og socialudvalget, Lars Møller Pedersen (S).


Annonce

Det gør mig så glad. Hvor var det godt, og hvor kan vi da bare være stolte over at leve i et land, hvor vi kan give en dreng som Hassan mulighed for at udvikle sig. Hvor er det skønt.

Rasmus Stenild, talentchef, Viborg FF


Udvalget valgte derfor at se bort fra en indstilling fra den kommunale forvaltning, som afviste, at der skulle være mulighed for at støtte Hassan Dahir med det fulde beløb.

Forvaltningen mente ikke, at der var mulighed for at yde kommunal støtte til et ophold på Hald Ege Efterskole, som indgår i den samlede pakkeløsning, som Viborg FF tilbyder.

Et ophold til 70.000 kroner, som Hassan Dahirs familie på ingen måde ville have råd til, efter at han kom til Danmark som flygtning fra Somalia sammen med sin mor, en seks år ældre bror og en søster i 2017.

Men det udløser ikke mulighed for støtte fra familieafdelingen.

- Vi har mulighed for at støtte et efterskole ophold, hvis der er tale om udsatte unge og unge, som ikke fungerer i de lokale skoletilbud, forklarer centerchefen i den kommunale familieafdeling i Struer, Tine Hammer.

Hassan Dahir fungerer perfekt i sin dagligdag med både skolegang og træning.

Dette skulle så vise sig at være hans store problem.

I et oplæg til politikerne var det forvaltningens anbefaling, at Hassan Dahir og Viborg FF, som havde indsendt ansøgningen, kunne få et tilskud på 12.000 kroner til en videreudvikling af Hassan Dahirs store talent - og altså ingen støtte til efterskoleopholdet.

Det gør mig så glad

Men udvalgsmedlemmerne valgte at se på hele Hassan Dahirs baggrund.

- Hans sociale baggrund og familiens generelle situation indgår ikke som et element i ansøgning. Men det er da et forhold, vi har taget hensyn til, forklarer udvalgsformanden, Lars Møller Pedersen (S), som får opbakning til beslutningen om at imødekomme ansøgningen for det fulde beløb på 40.000 kroner fra både Venstre og Dansk Folkeparti.

- Når vi har en dreng, som viser så stor vilje og så stort et talent, skal vi også støtte ham, siger Jette Lund fra Dansk Folkeparti, og Steen Jakobsen fra Venstre erklærer sig enig.

- Jeg kan som borgerlig politiker være bekymret, når jeg ser, hvordan der pludselig er råd til det hele. Men vi vil selvfølgelig gerne støtte et stort talent, når vi ser det, siger han.

Hos talentchefen i Viborg FF, Rasmus Stenild, er reaktionen klar:

- Det gør mig så glad. Hvor var det godt, og hvor kan vi da bare være stolte over at leve i et land, hvor vi kan give en dreng som Hassan mulighed for at udvikle sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce