Annonce
112

Havde drukket: 20-årig kørte bil, mistede kontrollen og ramlede ind i hus

Arkivfoto: Morten Stricker.

Struer: Kort før klokken 23 tirsdag aften blev politiet kaldt ud til et færdselsuheld, hvor der på mirakuløs vis ikke skete personskade.

En 20-årig mand fra Struer kørte ad Vester Ringgade, og da han nåede krydset ved Sarpsborgvej, mistede han herredømmet over bilen - formentlig fordi han talte i mobiltelefon, og fordi han var påvirket af alkohol, fortæller lokalpolitiet.

Bilen kørte af vejen og ned ad en skråning, hvor den ramte et el-skab og to lygtepæle og endte i en forhave, hvor den ramte husets facade.

Både føreren og husets beboere er uskadte, selvom beboerne ifølge politiet var noget chokerede over, at der pludselig ramlede en bil ind i deres hus.

Den 20-årige bilist blev med et alkometer målt til at have en promille på 1,18, og han blev taget med på stationen for at afgive blodprøve.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce