Annonce
Sport

Havard løb under tre timer på PL-maratonløbet i Tokyos gader: Jeg er tom for ord

Efter To timer, 58 minutter og 27 sekunders løb i Tokyos gader løb Havard Vatnhamar tidligt søndag morgen dansk tid over målstregen i Tokyo som nummer 10 i maratonløbet ved PL. Foto: Simon Bruty/Ritzau Scanpix
Færørske Havard Vatnhamar, der er opvokset i Harboøre og bosat i Sørvad, blev natten til søndag nummer 10 på den paralympiske maraton-distance i Tokyo.

Tokyo: Mens det færørske fodboldlandshold lørdag aften var tæt på at snyde Danmark for de tre point i Torshavn, var en af deres landsmænd i gang med at snøre løbeskoene og begive sig ud på sit livs løb - 42,2 kilometers maratonløb i den japanske hovedstad Tokyo.

45-årige Havard Vatnhamar, der er opvokset i Harboøre, bor i Sørvad og arbejder som lærer på Finderup Efterskole ved Skjern, gjorde kort før midnat dansk tid sin debut ved De Paralympiske Lege. To timer, 58 minutter og 27 sekunder senere løb han over målstregen i en ny bedste personlige tid.

- Jeg er tom for ord! Har bare haft en kæmpe fest i Tokyos gader. Er så taknemmelig og glad, skriver Havard Vatnhamar på sin Facebook-side.

Annonce

Tiden rakte til en 10. plads ud af 12 deltagende løbere i T45-klassen, som Havard Vatnhamar stillede op i – lidt over en halv time fra vinderen, kinesiske Chaoyan Li, der satte paralympisk rekord.

Under vejs gav Havard Vatnhamar sig selv tid til at hilse og takke de japanske fans langs ruten. Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix

Undervejs i løbet markerede færingen sig, da han gav sig selv tid til at vinke til publikum langs ruten, og gjorde et kort stop foran Kaminarimon-monumentet (også kaldt Torden Porten, red.) og bukkede i respekt.

- Det kostede mig måske to minutter, men det er jeg ligeglad med. Selv om Tokyo er i en svær situation, mødte jeg opbakning fra børn og voksne, og jeg ønskede at udtrykke min taknemmelighed. Det var en vidunderlig oplevelse, fortalte Havard Vatnhamar efter løbet i et interview med det japanske medie Asahi.

Ved De Paralympiske Lege er atleterne delt ind i forskellige klassifikationer, alt efter hvilke handicaps de stiller op med. Havard Vatnhamar deltog derfor i den klasse, der hedder T45. Foto: Philip Fong/AFP/Ritzau Scanpix

Havard Vatnhamar stiller ved PL op under fødeøens flag, selv om han er bosat og opvokset i Danmark. Færøerne stiller ikke op under dansk flag ved PL, som de ellers gør under OL.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Sport

Bedsteveninder og bryllups-buddies delte guld og sølv imellem sig

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce