Annonce
Kultur

Hausgaard-billetter udsolgt på 14 minutter

Indehaveren af 18b i Harboøre, Helle Langer, kan konstatere, at Niels Hausgaard fortsat er en yderst populær herre. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det tog blot 14 minutter for kulturstedet 18b i Harboøre at få udsolgt til Niels Hausgaard-koncerten i januar.

Harboøre: Niels Hausgaard er stadig utrolig populær.

Det kan 18b i Harboøre konstatere, efter kulturstedet i lørdags satte billetterne til Niels Hausgaard-koncerten lørdag den 11. januar til salg.

- Det tog blot 14 minutter, så havde vi solgt samtlige 220 billetter. Det var meget hektisk, fortæller indehaveren af 18b, Helle Langer.

En del af de 220 billetter var dog allerede solgt, da det officielle billetsalg blev skudt i gang lørdag kl. 10. Cirka 100 af dem var gået til medlemmerne af den nystiftede forening 18b's Makkere, der har forkøbsret til koncerterne. Hvert medlem kan købe to billetter til hver koncert.

Niels Hausgaard er den første genganger blandt de optrædende i Harboøres nye kultursted, der åbnede sidste efterår. Hausgaard fyldte 18b i december sidste år med sit testshow, og denne gang kommer han forbi med en forpremiere på sit nyt show, der hedder "Du ved hvad jeg mener". Blot fire dage senere - altså den 15. januar - er der premiere på stykket i Thisted Musikteater. 75-årige Niels Hausgaard optræder 53 gange rundt i hele landet i løbet af de første fire måneder af 2020, og mange af koncerterne har været udsolgt i lang tid.

I øvrigt var lørdag den 16. november en travl dag for Helle Langer og de familiemedlemmer og venner, der giver en hånd med, når det er nødvendigt. Om aftnen var der nemlig koncert med Karl William.

- Her var der ikke udsolgt, men vi var en god flok, og vi havde en rigtig fin aften, siger Helle Langer.

I sidste uge satte 18b også billetterne til Anne Linnet-koncerten i maj til salg, og kulturstedet er efterhånden ved at have programmet på plads for det første halvår af 2020, hvor Niels Hausgaard og Anne Linnet suppleres af Teitur og Hush.

Og så har 18b allerede koncert igen på lørdag, hvor Northern Assembly spiller - her er der spisning forud for koncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce