Sport

Hareide vil stikke til trætte Schweiz

Landstræner Åge Hareide var klar i mælet - både om de taktiske hensigter men også over for en reporter, som han mente var uforberedt. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Men den norske landstræner var irriteret over reporters manglende forberedelse på spørgsmål om Yussuf Poulsen.

FODBOLD: Åge Hareide sad afslappet i et hjørne ved café-baren og havde fordøjet sine indtryk fra Schweiz's kamp i Georgien, selv om nordmanden lagde vægt på, at han først skulle tale med scouten Brian Priske, før han havde det fulde billede.

- Jeg og hele holdet så kampen på tv. Det var fast pensum i lørdags-programmet, hvor vi havde tre møder med angrebet, midtbanen og forsvaret. Men der er områder på banen, som man ikke se på tv-billeder og derfor afventer jeg Brians rapport, sagde Åge Hareide, der dog gerne konkluderede:

- De er trætte efter deres første kamp, som var på kunstgræs og de har rejst langt. Derfor skal vi vise store aggressivitet mod dem i starten, som vi for eksempel gjorde det i hjemmekampen mod Polen. Så kan vi altid lægge os lidt lavere senere og sørge for at være godt organiseret, som har været basen for vores mange gode præstationer. Det har vi tidligere udført til perfektion, sagde Åge Hareide.

- Det første kvarter kan vi overraske dem med vores friskhed og være ekstremt aggressive, når vi går ud, og lægge presset alt efter, om de spiller med tre eller fire ned bagi. Vi skal variere preshøjden, tilføjer nordmanden, der er opmærksom på, at Schweiz igen undervejs skiftede system. Denne gang fra 4-3-2-1 til 3-5-2 i pausen.

- De blev tryggere efter skiftet. Men deres stoppere tillod nogle omstillings-muligheder, som georgierne ikke tog vare på. Vi har til gengæld stor fart fremme, og det bliver interessant at se, hvordan de vil tackle det.

Jeg forlanger, at du faneme følger med. Hvis I skal kritisere og rose os, så må du også følge med.

Du må følge med

En dansk reporter foreslog at skubbe Yussuf Poulsen mere ind i midten og spille ham som den dybe angriber, og det irriterede Åge Hareide grusomt.

- Yussuf er god på kanten for os, men hvis du ser kampene og ser, hvor mange minutter Yussuf rent faktisk befinder sig inde i banen, vil du blive overrasket. Vi spiller med et tomands-angreb og er to og to hele vejen op. Det er vigtigt, at du følger med, før du stiller sådan et spørgsmål. Jeg forlanger, at du faneme følger med. Hvis I skal kritisere og rose os, så må du også følge med. Du må have respekt for vores arbejde, hvis vi skal have respekt for dit, mente Åge Hareide.

- Schweizerne spiller ofte med høj risiko, og der skal vi være skarpe og det skal gå stærkt, når vi får bolden. Det vil vi arbejde med og fokusere på i de sidste træninger, sagde Åge Hareide smilende.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Vejfolk har travlt med oprydning efter voldsomt skybrud med store hagl

Struer

Redningplanke til DSB-ansatte i knibe

Holstebro For abonnenter

Slagteriet får ti millioner: Penge kunne være brugt bedre på børn eller ældre

112

Chauffør stjal cykler - og risikerer nu udvisning

Struer

Status: 27 af 51 småjobs er nu besat

Holstebro

Grillplads, gynger og sti: Snart kommer der nyt parkområde ved Slagteriet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Struer

Kunstgræsbane holder sig inden for budgettet

Annonce