Annonce
Sport

Hareide: Vi viser da irerne stor respekt

Åge Hareide på vej ind på Aviva Stadium, hvor han kan sørge for endnu en stor triumf for Danmark. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Åge Hareide tager en snak med Mick McCarthy om balladen, men "vi viser respekt for irerne ved ikke at kunne lide at spille mod dem".

FODBOLD: Den danske landstræner Åge Hareide har observeret under sin avislæsning ved morgenbordet, at irerne forsøger at få det til at se ud som om, at de danske spillere ikke har respekt for Irland.

- De udtalelser tager jeg med Mick McCarthy i enrum, men vore spillere har respekt for irerne. De spiller med stort hjerte, og det husker jeg også fra min tid som spiller i Manchester City og Norwich. De var der altid 100 procent. Vi kan ikke lide at spille mod Irland og det kalder jeg respekt, sagde Åge Hareide før aftentræningen på Aviva Stadium.

Åge Hareide har absolut ingen idé om at lade sit hold spille efter, at uafgjort er nok for Danmark til at gå videre.

- Vi spiller helt som normalt. Under VM i Rusland spillede vi mod Frankrig for at få uafgjort og det gjorde franskmændene også. Irland vi fremad på et tidspunkt, men vi vil presse og rent taktisk spille kampen, som vi altid gør, sagde nordmanden.

Christian Eriksen kaldte kampen for en af de største i sin karriere.

- Det er en meget, meget stor kamp. Det vil betyde meget at få lov til at spille en EM-slutrunde med kampe i vores eget land, og derfor skal vi ud og have et resultat mod Irland, sagde han.

- Det ville være stort at kunne give vore fans en eller to kampe i EM-slutrunden i eget land og en stor nat i Dublin i morgen efter kampen, tilføjede Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen forventer på ingen måde en gentagelse af 5-1-sejren i VM-playoff-kampen for to år siden på samme stadion.

- Det bliver helt anderledes denne gang. Dengang skiftede irerne i pausen og og gav os meget mere plads i anden halvleg. Opgøret vil blive mindre åbent. Irland vil forsøge at vinde, men der vil blive få chancer, selv om vi selvfølgelig vil prøve at skaffe os plads, sagde fynboen.

Landsholdet er skadesfrit. Der kan være tvivl, om Hareide vælger Andreas Christensen fremfor Mathias Zanka Jørgensen og Lasse Schöne i stedet for Pierre Emile Højbjerg.

Annonce
Christian Eriksen og Kasper Schmeichel og flere af de øvrige havde top-huerne på ved de to graders varme søndag aften i Dublin. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Vores bud på en dansk startopstilling mod Irland.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce