Annonce
Struer

Hardsyssel Efterskole søger ny forstander

Rolf Sanderhoff søger nye udfordringer, og bestyrelsen på Hardsyssel Efterskole søger nu hans afløser. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Rolf Sanderhoff stopper efter 11 år som forstander på Hardsyssel Efterskole, og skolen søger nu hans afløser.

Vejrum: 57-årige Rolf Sanderhoff har efter 11 år som forstander på Hardsyssel Efterskole valgt at give sig selv nye udfordringer og skolen søger derfor ny forstander, som kan overtage ansvaret til sommer.- I bestyrelsen er vi selvfølgelig kede af at miste en dygtig forstander, men vi har fuld forståelse for, at Rolf efter så mange år på skolen har lyst til at gå nye veje, siger Roan Pedersen, der er formand for bestyrelsen på Hardsyssel Efterskole. Hardsyssel Efterskole ligger i Vejrum Kirkeby mellem Struer og Holstebro og betegner sig selv som en bred efterskole, der går i dybden. Skolen har fire linjer i Outdoor, Musik, Sport og Film og en række valgfag, der spænder lige fra e-sport til nordisk gourmet på bål. Skolens bagland er FDF både lokalt, regionalt og på landsplan, ligesom skolen også samarbejder med KFUM-Spejderne og KFUM og KFUK. - Det er vigtigt for os at finde en forstander, der som Rolf er rundet af de samme værdier som baglandet. Det handler om at se de unge mennesker som unikke individer og samtidig sætte dem i fællesskab med hinanden, siger Roan Pedersen. Han ser Hardsyssel Efterskole som en rummelig efterskole, hvor man kan være den man er. - Det har værdi i en tid, hvor presset på de unge i forhold til at være som alle andre er stort. På Hardsyssel skal de kunne trække vejret og vokse i respekt for deres eget tempo, siger Roan Pedersen. Hardsyssel Efterskole regner med at begynde det nye skoleår 2019-2020 med 110 elever og en ny forstander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce