Annonce
Lemvig

Vil omdanne overdrev til butikker og erhvervsområde: Natur-stempel kom bag på kommunen

Det opfyldte område er blevet til et naturområde - et overdrev, og det giver en udfordring, når nu kommunen vil have erhverv her vets for Harboørevej. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Det sidste område til erhverv i Thyborøn udlægges, men der er et problem med et naturområde
Annonce

Thyborøn: For en del år siden lavede man et areal med opfyld i Thyborøn. Det er det areal, der ligger vest for Harboørevej, når man kører ind i byen.

Nu er det det sidste areal i Thyborøn, som kan udlægges som et erhvervsområde, og det vil Lemvig Kommune gerne. Det gør man også ved at sende et lokalplanforslag ud i høring. Men i de mange år, der er gået, er det opfyldte areal blevet bevokset, så det i mellemturen er blevet karakteriseret som et naturområde, og det giver problemer, når man nu vil lægge erhverv her.

- Det er løst ved, at der er fundet et område i Harboøre, som så til gengæld udlægges til natur. På den måde vil det fungere, sagde udvalgsformand Steffen Damsgaard (V), da lokalplanforslaget skulle sendes i offentlige høring.

Overdrevet, som det nu hedder, er på ikke mindre end de 26.000 af kvadratmetrene.

Både han og borgmester Erik Flyvholm udtrykte forundring over, at et opfyldt område kan forvandles til et naturområde bare fordi, man har ladet det ligge i mange år, og der er kommet forskellige planter på det.

- Det skal vi passe på en anden gang, så vi ikke spænder ben for os selv, sagde borgmesteren.

Nu skal høringsfasen så vise, om kommunen har spændt ben for sig selv. Arealet, der er omkranset af Harboørevej, Drejøvej og Ærøvej, er på 41.000 kvadratmeter. De 9000 kvadratmeter, der ligger nordligst, udlægges til butikker, mens den øvrige plads er til ikke havne-relaterede virksomheder.

- Der er sat krav om, at maksimal højde er 8,5 meter, og der er bufferzoner til alle sider, sagde udvalgsformanden, der understregede, at med den synlige placering ved indkørslen til Thyborøn, vil der være krav til bygningernes udseende.

Steffen Damsgaard understregede, at der har været efterspørgsel efter de nye grunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce