Annonce
Lemvig

Vil omdanne overdrev til butikker og erhvervsområde: Natur-stempel kom bag på kommunen

Det opfyldte område er blevet til et naturområde - et overdrev, og det giver en udfordring, når nu kommunen vil have erhverv her vets for Harboørevej. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Det sidste område til erhverv i Thyborøn udlægges, men der er et problem med et naturområde

Thyborøn: For en del år siden lavede man et areal med opfyld i Thyborøn. Det er det areal, der ligger vest for Harboørevej, når man kører ind i byen.

Nu er det det sidste areal i Thyborøn, som kan udlægges som et erhvervsområde, og det vil Lemvig Kommune gerne. Det gør man også ved at sende et lokalplanforslag ud i høring. Men i de mange år, der er gået, er det opfyldte areal blevet bevokset, så det i mellemturen er blevet karakteriseret som et naturområde, og det giver problemer, når man nu vil lægge erhverv her.

- Det er løst ved, at der er fundet et område i Harboøre, som så til gengæld udlægges til natur. På den måde vil det fungere, sagde udvalgsformand Steffen Damsgaard (V), da lokalplanforslaget skulle sendes i offentlige høring.

Overdrevet, som det nu hedder, er på ikke mindre end de 26.000 af kvadratmetrene.

Både han og borgmester Erik Flyvholm udtrykte forundring over, at et opfyldt område kan forvandles til et naturområde bare fordi, man har ladet det ligge i mange år, og der er kommet forskellige planter på det.

- Det skal vi passe på en anden gang, så vi ikke spænder ben for os selv, sagde borgmesteren.

Nu skal høringsfasen så vise, om kommunen har spændt ben for sig selv. Arealet, der er omkranset af Harboørevej, Drejøvej og Ærøvej, er på 41.000 kvadratmeter. De 9000 kvadratmeter, der ligger nordligst, udlægges til butikker, mens den øvrige plads er til ikke havne-relaterede virksomheder.

- Der er sat krav om, at maksimal højde er 8,5 meter, og der er bufferzoner til alle sider, sagde udvalgsformanden, der understregede, at med den synlige placering ved indkørslen til Thyborøn, vil der være krav til bygningernes udseende.

Steffen Damsgaard understregede, at der har været efterspørgsel efter de nye grunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Annonce