Annonce
Lemvig

Vil omdanne overdrev til butikker og erhvervsområde: Natur-stempel kom bag på kommunen

Det opfyldte område er blevet til et naturområde - et overdrev, og det giver en udfordring, når nu kommunen vil have erhverv her vets for Harboørevej. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Det sidste område til erhverv i Thyborøn udlægges, men der er et problem med et naturområde

Thyborøn: For en del år siden lavede man et areal med opfyld i Thyborøn. Det er det areal, der ligger vest for Harboørevej, når man kører ind i byen.

Nu er det det sidste areal i Thyborøn, som kan udlægges som et erhvervsområde, og det vil Lemvig Kommune gerne. Det gør man også ved at sende et lokalplanforslag ud i høring. Men i de mange år, der er gået, er det opfyldte areal blevet bevokset, så det i mellemturen er blevet karakteriseret som et naturområde, og det giver problemer, når man nu vil lægge erhverv her.

- Det er løst ved, at der er fundet et område i Harboøre, som så til gengæld udlægges til natur. På den måde vil det fungere, sagde udvalgsformand Steffen Damsgaard (V), da lokalplanforslaget skulle sendes i offentlige høring.

Overdrevet, som det nu hedder, er på ikke mindre end de 26.000 af kvadratmetrene.

Både han og borgmester Erik Flyvholm udtrykte forundring over, at et opfyldt område kan forvandles til et naturområde bare fordi, man har ladet det ligge i mange år, og der er kommet forskellige planter på det.

- Det skal vi passe på en anden gang, så vi ikke spænder ben for os selv, sagde borgmesteren.

Nu skal høringsfasen så vise, om kommunen har spændt ben for sig selv. Arealet, der er omkranset af Harboørevej, Drejøvej og Ærøvej, er på 41.000 kvadratmeter. De 9000 kvadratmeter, der ligger nordligst, udlægges til butikker, mens den øvrige plads er til ikke havne-relaterede virksomheder.

- Der er sat krav om, at maksimal højde er 8,5 meter, og der er bufferzoner til alle sider, sagde udvalgsformanden, der understregede, at med den synlige placering ved indkørslen til Thyborøn, vil der være krav til bygningernes udseende.

Steffen Damsgaard understregede, at der har været efterspørgsel efter de nye grunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce