Annonce
Portræt

Har kørt 5400 kilometer for at følge heltene

TTH Fanklub bakker op om klubbens to håndboldhold, både på udebane og hjemme i Gråkjær Arena, hvor de har fast plads i det ene hjørne. Fra venstre ses Christina Hansen, Dorthe "Dut" Sindersen, Camilla Nørgaard og Nicolaj Kaalund, der alle er med i fanklubbens bestyrelse. Foto: Morten Strægaard
TTH Holstebros officielle fanklub, TTH Fanklub, har lørdag den 16. marts eksisteret i 10 år. Hvad fanklubben ikke har i størrelse, har den til gengæld i vedholdenhed.
Annonce

Holstebro: Næsten uanset om det er hjemme i Gråkjær Arena eller på udebane, kan man føle sig ret sikker på, at der nede i hjørnet står en lille, trofast gruppe fans i hvide trøjer og trommer deres helte til angreb.

TTH Fanklub følger både dame- og herreholdet i tykt og tyndt og har i denne sæson kun misset seks kampe ud af 57 - damernes to udekampe i København og Nykøbing Falster, herrernes mod Nordsjælland i Helsingør, samt de tre europæiske udekamp i Frankrig, Spanien og Portugal. En lille optælling viser, at fanklubben dermed har kørt lidt mere end 5400 kilometer i denne sæson, for at bakke op om TTH Holstebro.

- Vi får da kørt nogle kilometer og er rigtig meget sammen. Men så har vi også tid til nogle gode, lange snakke og det giver os også et rigtig godt kammeratskab. Vi er blevet en lille familie, konstaterer Dorthe "Dut" Sindersen.

- Det er mest os fra bestyrelsen, der er afsted til udekampene, men nogle gange tager nogle af de andre også med, hvis der er plads i bilerne, fortæller Camilla Nørgaard.

Fanklubben blev født den 16. marts 2009 under navnet Team Tvis Holstebro Support, men skiftede senere navn til det lidt kortere TTH Support. I 2015/16-sæsonen besluttede bestyrelsen af omdøbe klubben til TTH Fanklub, som er det navn den går under i dag.

Annonce

Vi ved godt vi larmer

Fanklubben har i dag 24 medlemmer, hvoraf ikke alle er lige aktive. De syv bestyrelsesmedlemmer er til næsten alle kampene og er også dem, man ofte møder på udebane.

- Vi ville da gerne have, at vi var nogle flere ovre i vores hjørne, men det er lidt svært at få folk med, fordi vi larmer så meget med vores trommer. Men vi har altid ørepropper med, som vi deler ud, så de behøver altså ikke være så bange for larmen, fortæller Dorthe Sindersen.

Fanklubben støtter op om TTH Holstebro, både når de sportslige resultater er gode, og når det går mere trægt. De er ikke kun medløberfans.

- En god fan er en, der altid er der for holdet og altid bakker op, både i modgang og medgang. Og så er vi der for begge hold, hvor nogle andre kun vil se herrerne. Det synes vi er synd, forklarer Christina Hansen.

- Vi følger både herrer og damer, uanset hvad. Det er kærligheden til klubben og sporten, der får os til det, supplerer Dorthe Sindersen.

Annonce

Nært forhold

TTH Fanklub er meget integreret i resten af håndboldklubben. Før kampene spiser de sammen med de frivillige og efter kampene hjælper de med at rydde op i Gråkjær Arena.

De har ved flere lejligheder også bagt kage og givet dem til spillerne, ligesom alle tidligere spillere får en scrapbog med billeder fra deres tid i TTH, når de stopper i klubben. Og nærheden til klubben og spillerne bliver gengældt.

- Især pigerne er rigtig gode til at komme over og snakke med os og fortælle, hvor glade de er for at se os, når vi møder dem til udekampe, forklarer Dorthe Sindersen.

Derfor er der heller ingen planer om at trappe ned på fanindsatsen lige foreløbig. På nær i sommerferien, hvor fansene godt kan nyde et par måneders håndboldfri.

- Der slapper vi af, og det er da dejligt lige at kunne koble lidt af og lade batterierne op efter en lang sæson. Men allerede i løbet af juli plejer vi at gå i gang med forberedelserne til den nye sæson, fortæller Camilla Nørgaard.

Jubilæet bliver fejret med en reception søndag den 24. marts på Restaurant Sprød, hvor både nuværende og tidligere TTH-spillere er blandt de inviterede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce