Annonce
Holstebro

Har du ikke pc og Nem-ID: Sådan bestiller du tid til coronatest

Alle borgere i Holstebro Kommune opfordres til at blive testet de næsten 14 dage. Man skal selv bestille tid, og har man ikke NemID, kan man ringe på tlf. 78424242. Region Midtjylland understreger dog, at nummeret IKKE må bruges af andre - for ikke at overbelaste systemet. Foto: Morten Stricker
Alle opfordres til coronatest og til at bestille tid til testen på Coronaprover.dk. Men det kræver Nem-ID - og hvad gør de borgere så, som ikke har pc og er fritaget for elektronisk post.
Annonce

HOLSTEBRO: Alle borgere i kommunen er blevet opfordret til at blive testet for covid-19 - og for de fleste er det intet problem at gå ind på Coronaprover.dk og bestille tid via computer, Ipad eller telefon.

Men ikke alle har internet og computer - og hvordan bestiller de tid til en test? Den oplysning har flere efterlyst i forbindelse med opfordringerne til at blive testet.

Faktisk er det muligt at bestille tid uden NemID eller computer. Det kræver blot, at mange ringer på et telefonnummer oprettet til formålet, nemlig 78424242, som er åben fra klokken 8 til 16 på hverdage og 9-13 i weekenden. Regionen understreger dog, at telefonen kun er for borgere uden NemID. Hvis andre også søger at bestille tid her, risikerer systemet at blive overbelastet.

Annonce

Svage borgere

Sårbare og svage borgere, som ikke har mulighed for at transportere sig fra hjemmet, kan få besøg af en testbil.

- De særligt sårbare, som ikke kan komme ud af hjemmet, kører vi ud og tester, siger Per Sabro, der er lægefaglig direktør i Region Midtjylland.

Det bestilles via egen læge - men her opfordres til tålmodighed og eventuelt vente nogle dage med at ringe, så lægerne ikke blive overbelastet.

Andre ældre og handicappede, som kan bevæge sig rundt, skal selv sørge for transport til et teststed.


De særligt sårbare, som ikke kan komme ud af hjemmet, kører vi ud og tester

Per Sabro, lægefaglig direktør i Region Midtjylland


Det er på grund af det høje smittetryk og for at få styr på mink-varianter af covid-19, at alle borgere opfordres til at blive testet.

Testkapaciteten i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner bliver i denne uge skruet voldsom op, så den i slutningen af ugen kommer op på 8000-10.000 test om dagen.

- Det er en stor udfordring at få det planlagt, når vi skal teste 114.000 borgere på 14 dage, siger Per Sabro.

Hvis man i forvejen er blevet testet for corona inden for få dage, behøver man dog ikke nødvendigvis blive testet igen.

- Det burde ikke være nødvendigt, hvis ikke man har symptomer eller har været sammen med mange mennesker, siger Per Sabro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce