Annonce
Kultur

Har du en god idé? Venøs nye festival mangler frivillige

Venø Festival løber af stablen 20.-21. juli. Arkivfoto
Det går godt med billetsalget til Venøs nye familiefestival, der nu efterlyser frivillige kræfter

Venø: Weekenden den 20.-21. juli er der lagt op til familievenlig festivalstemning, når der for første gang bydes velkommen til Venø Festival - en all-inclusive festival med musik, mad, leg og oplevelser for hele familien.

På musikprogrammet kan man blandt andet se frem til Niels Skousen, Kom vi løber og Dissing & Las, mens børnene kan boltre sig med snobrød, rickshaw-ture og skattejagt.

Flere af arrangørerne bag er selv børnefamilier, der savnede en lokal, familievenlig festival, og ifølge Sidsel Munkebo Hansen, der er formand for festivalen, kører billetsalget som på skinner.

- Vi har solgt 130 voksenbilletter, 63 børnebilletter og otte frivilligbilletter indtil videre, så det er vi rigtig glade for, siger hun.

Annonce

Det kan også være, at der sidder nogle lokale foreninger derude, som har en idé til nogle gode børneaktiviteter.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Flere frivillige

En frivilligbillet er billigere end en almindelig voksenbillet, mod at man låner tre timer af sin tid i løbet af festivalen til at hjælpe enten med at lave mad, stå i baren eller holde opsyn på pladsen. Og netop den type billetter håber arrangørerne på, at de når at få solgt en del flere af.

- Vi har sat 300 voksenbilletter til salg, og bliver der udsolgt, så skal vi gerne op på 75 vagtfrivillige billetter, så vi mangler frivillige, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Arrangørerne af Venø Festival holdt for få dage siden informationsmøde om all inclusive-festivalen for øens beboere, og stemningen for projektet var meget positiv.

- Alle øboere får en gratis billet, mod at vi håber på deres hjælp under festivalen i et eller andet omfang, men det er selvfølgelig ikke noget, de er tvunget til, siger Sidsel Munkebo Hansen.

- Men det var fedt at mærke, at de var lydhøre. Et lille lokalsamfund kan virkelig løfte i flok på den måde, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Derudover vil arrangørerne gerne høre fra folk, som måske mener, at de kan bidrage med noget andet.

- Har man en god idé, eller vil man gerne gøre noget mere end bare at tage en vagt, måske stå for et arrangement, så tag endelig kontakt til os, så kan vi se på det, siger hun.

De nuværende frivilligopgaver dækker blandt andet over bartjanser, hjælpe til ved fællesspisningerne, rengøring, slæbe grej for musikere og stå i indgangen. Men har en lokal forening eller en privat person en god idé, hører arrangørerne altså gerne fra dig.

- Vi kan også sagtens bruge nogle til opbygningsarbejdet før festivalen. Men det kan også være, at der sidder nogle lokale foreninger derude, som har en idé til nogle gode børneaktiviteter, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce