Kultur

Har du en god idé? Venøs nye festival mangler frivillige

Venø Festival løber af stablen 20.-21. juli. Arkivfoto
Det går godt med billetsalget til Venøs nye familiefestival, der nu efterlyser frivillige kræfter

Venø: Weekenden den 20.-21. juli er der lagt op til familievenlig festivalstemning, når der for første gang bydes velkommen til Venø Festival - en all-inclusive festival med musik, mad, leg og oplevelser for hele familien.

På musikprogrammet kan man blandt andet se frem til Niels Skousen, Kom vi løber og Dissing & Las, mens børnene kan boltre sig med snobrød, rickshaw-ture og skattejagt.

Flere af arrangørerne bag er selv børnefamilier, der savnede en lokal, familievenlig festival, og ifølge Sidsel Munkebo Hansen, der er formand for festivalen, kører billetsalget som på skinner.

- Vi har solgt 130 voksenbilletter, 63 børnebilletter og otte frivilligbilletter indtil videre, så det er vi rigtig glade for, siger hun.

Det kan også være, at der sidder nogle lokale foreninger derude, som har en idé til nogle gode børneaktiviteter.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Flere frivillige

En frivilligbillet er billigere end en almindelig voksenbillet, mod at man låner tre timer af sin tid i løbet af festivalen til at hjælpe enten med at lave mad, stå i baren eller holde opsyn på pladsen. Og netop den type billetter håber arrangørerne på, at de når at få solgt en del flere af.

- Vi har sat 300 voksenbilletter til salg, og bliver der udsolgt, så skal vi gerne op på 75 vagtfrivillige billetter, så vi mangler frivillige, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Arrangørerne af Venø Festival holdt for få dage siden informationsmøde om all inclusive-festivalen for øens beboere, og stemningen for projektet var meget positiv.

- Alle øboere får en gratis billet, mod at vi håber på deres hjælp under festivalen i et eller andet omfang, men det er selvfølgelig ikke noget, de er tvunget til, siger Sidsel Munkebo Hansen.

- Men det var fedt at mærke, at de var lydhøre. Et lille lokalsamfund kan virkelig løfte i flok på den måde, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Derudover vil arrangørerne gerne høre fra folk, som måske mener, at de kan bidrage med noget andet.

- Har man en god idé, eller vil man gerne gøre noget mere end bare at tage en vagt, måske stå for et arrangement, så tag endelig kontakt til os, så kan vi se på det, siger hun.

De nuværende frivilligopgaver dækker blandt andet over bartjanser, hjælpe til ved fællesspisningerne, rengøring, slæbe grej for musikere og stå i indgangen. Men har en lokal forening eller en privat person en god idé, hører arrangørerne altså gerne fra dig.

- Vi kan også sagtens bruge nogle til opbygningsarbejdet før festivalen. Men det kan også være, at der sidder nogle lokale foreninger derude, som har en idé til nogle gode børneaktiviteter, siger Sidsel Munkebo Hansen.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Kultur

Hvidbjerg Bank bliver hovedsponsor for ny festival

Kultur

Se billederne: Onsdagskoncerter indledt med Beatles og Quinee

Kultur For abonnenter

Ny bog: Svenske Greta Thunbergs vej til at blive klimaaktivist

De fleste har hørt om 16-årige Greta Thunberg. Den unge, svenske kvinde, som fysisk ligner en lille pige, er blevet verdensberømt, siden hun begyndte sin skolestrejke for klimaet siddende uden for Sveriges Riksdag. Hun har talt i FN, mødt paven og er nomineret til Nobels fredspris. Men hvem er hun - inderst inde? Hvad har formet hende? Og hvad driver hende? Er det egne bekymringer, eller er det snarere forældrene og indflydelsesrige voksne? Det meste af det får man svar på i en ny bog ”Scener fra hjertet - et liv med klimaaktivisme og Aspergers”. Ifølge bogens forside er den skrevet af Greta sammen med far, Svante Thunberg, mor, Malena Ernman, og søster, Beata Ernman. Men den førende stemme er mor Malena, som skriver i jeg-form. Om sig selv, sin mand, og om sine døtre. Bagest i bogen bringes nogle af Gretas taler. Malena har været en feteret operasanger, grandprix-sangerinde m.m. og synger stadig. Faren har været skuespiller, men droppede karrieren, da han og Malena fik døtrene. Den lille familie har været hårdt udfordret af psykiske diagnoser. Malena skriver om sig selv, at hun fik diagnosen ADHD som 45-årig, at far Svante er gået gennem livet som en ”totalt stilsikker parodi på en person med Aspergers syndrom”, men aldrig har fået stillet en diagnose. Det har til gengæld døtrene. Lillesøster Beata har ADHD med træk af Aspergers, OCD (tvangshandlinger og tvangstanker) og ODD (adfærdsforstyrrelse knyttet til ADHD) Greta har Aspergers, højtfungerende autisme og har også været drevet af tvangstanker og tvangshandlinger. Hun er også ramt af såkaldte selektiv mutisme, hvor man kan have fine talefærdigheder i én sammenhæng, men være stum i andre. Da Greta går i 5. klasse holder hun op med at spise, bliver underernæret, men med udsigt til indlæggelse begynder hun langsomt at spise udvalgte fødevarer igen. Det viser sig også, at Greta har været mobbet i skolen, hvor hun er blevet holdt systematisk udenfor.

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Kultur

Forlag sletter 'Lille negerdukke' og andre rim fra Halfdan Rasmussen-bog: - Min far var alt andet end racist

Kultur

Sidste dag med Kentaurlandsbyen

Annonce