Annonce
Holstebro

Har brugt fire millioner kroner på håndsprit og mundbind

Foto:Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Holstebro Kommune forventer at få dækket ekstraomkostninger i forbindelse med coronakrisen. Prisen alene for indkøb af værnemidler kan løbe op i to millioner kroner.
Annonce

Holstebro: Regningen for de første to en halv måneds forbrug af håndsprit, visirer, mundbind og ekstra rengøring løber for Holstebro Kommune op i omkring 4,2 millioner kroner, vurderer social- og sundhedsudvalget.

Heraf er de omkring fire millioner kroner blevet brugt på værnemidler:

- Alle regninger er ikke kommet ind endnu, men det er vores bedste bud på nuværende tidspunkt, siger formand for udvalget, Jens Kristian Hedegaard (V).

Han forventer, at regeringen og Folketinget står ved løftet om, at kommunerne vil blive kompenseneret for ekstraudgifterne i forbindelse med coronakrisen:

- Skal vi fortsætte med at indkøbe værnemidler i samme takt som de seneste måneder, så er vurderingen, at prisen for hele året vil ende på omkring ti millioner kroner, fortæller Hedegaard.

Men I har vel sparet på, at der eksempelvis blev gjort mindre rent hos modtagere af hjemmehjælp i en periode?

- Slet ikke så meget, som vi har brugt på ekstra rengøring. Der er også ekstraudgifter til rengøring, både i forbindelse med ekstra fokus på at nedbringe smittefaren på botilbud og plejecentre og genåbningen af de sundhedsfaglige funktioner med mere, siger Hedegaard.

Samlet set står social- og sundhedsudvalget med et forventet merforbug efter de fem første måneder på omkring 19,3 millioner kroner - inklusive de 4,2 millioner kroner, der kan relateres til udgifter til corona:

- Vi kommer formentligt til at skulle forholde os til, at der skal tilføres udvalget flere penge på et tidspunkt, siger Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Slut med tomme butikker i center

Annonce