Holstebro

Har åbnet nyt pizzeria i den tidligere købmandsbutik

Ismet Akkaya føler sig godt taget imod i Tvis, hvor han har åbnet pizzeria i en del af den gamle købmandsbutik. Tvis Pizza & Kebab er navnet på det nye spisested. Foto: Jan Briks
Ismet Akkaya har rykket pizza-drømmene til Tvis, hvor han har startet et nyt spisested op.

Tvis: Dagligvarer er skiftet ud med pizzadej på Hovedgaden 8 i Tvis, hvor 46-årige Ismet Akkaya, der bor i Holstebro, har startet et nyt pizzeria op.

- Jeg har altid godt ville have et pizzeria i Tvis, jeg har bare ikke kunnet finde et butikslokale før nu, siger Ismet Akkaya, der har godt travlt med middags-ordrer fra ventende kunder denne tirsdag.

Nøglerne til butikslokalet, der fylder knapt halvdelen af den gamle købmandsbutik, fik han for knapt tre måneder siden, og han har siden haft travlt med at gøre butikslokalet klar til indvielse den 8. september.

- Vi havde mange besøgende hernede i søndags. Vi er blevet taget godt imod, siger han.

Ismet Akkayas pizza-erfaring strækker sig ud over 13 år. Han har arbejdet på Cooks, haft eget pizzeria ved Fredericia og eget pizzeria i Tørring Huse ved Lemvig. Sidstnævnte lukkede, da han fandt lokale i Tvis.

- Jeg tror, at der er større omsætning her i Tvis end deroppe, og så er folk her mere høflige, siger han om flytningen.

- Og så har byen jo i mange år manglet et spisested, tilføjer han.

På nuværende tidspunkt har pizzeriaet i Tvis åbent fra 11 til 22 alle ugens dage, og der er fire ansatte tilknyttet.

- Vi starter stille og roligt op, siger Ismet Akkaya, før fokus igen retter sig mod pizzaerne i ovnen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce