Annonce
Holstebro

Har åbnet nyt pizzeria i den tidligere købmandsbutik

Ismet Akkaya føler sig godt taget imod i Tvis, hvor han har åbnet pizzeria i en del af den gamle købmandsbutik. Tvis Pizza & Kebab er navnet på det nye spisested. Foto: Jan Briks
Ismet Akkaya har rykket pizza-drømmene til Tvis, hvor han har startet et nyt spisested op.

Tvis: Dagligvarer er skiftet ud med pizzadej på Hovedgaden 8 i Tvis, hvor 46-årige Ismet Akkaya, der bor i Holstebro, har startet et nyt pizzeria op.

- Jeg har altid godt ville have et pizzeria i Tvis, jeg har bare ikke kunnet finde et butikslokale før nu, siger Ismet Akkaya, der har godt travlt med middags-ordrer fra ventende kunder denne tirsdag.

Nøglerne til butikslokalet, der fylder knapt halvdelen af den gamle købmandsbutik, fik han for knapt tre måneder siden, og han har siden haft travlt med at gøre butikslokalet klar til indvielse den 8. september.

- Vi havde mange besøgende hernede i søndags. Vi er blevet taget godt imod, siger han.

Ismet Akkayas pizza-erfaring strækker sig ud over 13 år. Han har arbejdet på Cooks, haft eget pizzeria ved Fredericia og eget pizzeria i Tørring Huse ved Lemvig. Sidstnævnte lukkede, da han fandt lokale i Tvis.

- Jeg tror, at der er større omsætning her i Tvis end deroppe, og så er folk her mere høflige, siger han om flytningen.

- Og så har byen jo i mange år manglet et spisested, tilføjer han.

På nuværende tidspunkt har pizzeriaet i Tvis åbent fra 11 til 22 alle ugens dage, og der er fire ansatte tilknyttet.

- Vi starter stille og roligt op, siger Ismet Akkaya, før fokus igen retter sig mod pizzaerne i ovnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce