Annoncørbetalt indhold

Hans J. Wegner: En sand håndarbejder

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Selv hvis man ikke er interesseret i dansk design, design møbler og designer navne, kan man i dag næsten ikke undgå at have hørt navnet “Hans J. Wegner”. Han designede danske klassikere såsom y-stolene, wishbone stolen, skalstolen og mange, mange andre. Vi kender meget til hans designs, men kender vi nok til mandens selv samt hans historie?


Annonce

I denne artikel dykker vi lidt ned i historien om Hans J. Wegner, hans design baggrund og kærlighed for møbler. Hvad der ligger bag manden, som satte sit præg på dansk design, er i den grad et interessant spørgsmål.

I tidernes morgen

Hans Jørgensen Wegner blev født i tønder tilbage i 1914. Han var halv tysker og halv dansker, men gennem hans levetid boede han for det meste i Danmark, hvor han blev uddannet i København tilbage i 1931.


Han startede med at tage sig en beskeden uddannelse som snedker, og studerede derefter på Kunsthåndværkerskolen i københavn fra 1936-1938. Det blev starten på hans karriere som møbelarkitekt, hvor han i de følgende år arbejdede som selvstændig.

En designer var født

Allerede 4 år efter at den unge Hans J. Wegner dimitterede fra Kunsthåndværkerskolen, udgav møbeldesigneren sit første hit. Dette var kaldet CH 411 og CH 410 - eller måske bedre kendt som “Peters bord og stol”.


Ikke lang tid efter, i 1947, bragte designeren Påfuglestolen til verden, som unægteligt er en af de stole og designs, som Hans J. Wegner stadig er mest kendt for den dag i dag. Yderligere, kun 3 år efter udgivelsen af Påfuglestolen, blev y-stolen skabt. Selv i dag kan man gå en tur i byen og se denne stol udstillet i diverse møbelforretninger og på diverse møbeludstillinger!


Fra de tidligere designs såsom Påfuglestolen, til senere designs såsom skalstol, har Hans J. Wegner været synlig i det danske design miljø og der er ingen tvivl om, at Hans J. Wegner har leveret højt elskede designs næsten siden hans dimission fra Kunsthåndværkerskolen i københavn. Hvad er det dog der gør, at disse møbeldesigns stadig er så værdsat i samfundet og bliver betragtet som “ægte dansk design”?

Dansk design og Hans J. Wegner

Dansk design er kendt for at være simpelt, stilfuldt og tidløst - og denne beskrivelse har Hans J. Wegners designs været med til at føde. Han, og flere andre designere, skabte mange designs gennem 1900-tallet og folk har været vilde med det lige siden.


Lige siden disse designs så dagens første lys, har designere verden over forsøgt at følge med på denne mode. Trenden er i hvert fald blevet, og den dag i dag køber mange efter de samme stilrene og simple designs, som dem der i tidernes morgen blev skabt af Hans J. Wegner og hans design kollegaer.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.