Annonce
Erhverv

Hans far sagde altid 'Pis eller stå af potten': Så Christian kører med pakker for at redde sit firma

Under corona-krisen har Christian Weis Jensen måttet sige farvel til alle sine medarbejdere og selv taget et ekstra job som chauffør i et pakketransportfirma. "Det hjælper ikke at klynke. Jeg skal have firmaet igennem, og så er jeg nødt til at gøre de ting her for at holde udgifterne nede i firmaet, samtidig med at vi kan leve derhjemme," siger han.  Foto: Morten Stricker
Rejsebureauet OurWorld har aldrig haft underskud. Det får den heller ikke under pandemien, har ejeren sikret sig. Men han vil ikke vide af prædikatet "sej". Den tilhører en anden.

Holstebro: Kontoret i den store, moderne erhvervspark er rykket en etage ned og krympet til halv størrelse og halv husleje.  Alle tre ansatte er opsagt. Massagestolen, som stifteren af OurWorld havde for vane at indhente bare et par timers nattesøvn i, når det var hæsblæsende travlt, er forvist til printerrummet.


Min far sagde altid: Pis eller stå af potten, forstået på den måde, at hvis du ikke leverer varen, så er der en anden en, der gør det... - jeg får firmaet igennem det her, om jeg så skal ud at grave grøfter i weekenden.

Christian Weis Jensen, indehaver af OurWorld.


Sådan har det været siden 11. marts 2020, hvor Mette Frederiksen rev tæppet væk under rejsebranchen - uden at have rullet det tilbage igen - eller så meget som antydet, hvornår det sker.

Det kan han godt skælde ud over; ham, der er tilbage, den 55-årige Christian Weis Jensen, der i  2005 startede eget firma, der skræddersyer specialrejser til organisationer og private.

Men tag ikke fejl. Skældud er ikke klynk. For klynk ligger for ham længere væk end at sælge en kunde en charterrejse til månen. Med andre ord: Klynk eksisterer ikke i hans verden.

Hver dag, når Christian Weis Jensen har fyraften fra sit chaufførjob, vender han forbi sit firma i Nupark. Der er typisk mellem 20 minutter og halvanden times arbejde. "For øjeblikket er jeg jo både direktør, piccolo, rejsekonsulent, rengøringssassistent og ansvarlig for at vande blomster. Det hele ligger hos mig, så jeg har ikke lige fået alt på plads efter vores flytning til et mindre lokale," fortæller han. Foto: Morten Stricker

- Min far sagde altid: Pis eller stå af potten, forstået på den måde, at hvis du ikke leverer varen, så er der en anden en, der gør det... - jeg får firmaet igennem det her, om jeg så skal ud at grave grøfter i weekenden, siger Christian Weis Jensen med en tonering i stemmen, der ikke efterlader nogen tvivl - og hvis far i øvrigt var regionsdirektør i forsikringsselskabet Codan.

Annonce

60 timers arbejdsuge

Men det bliver næppe nødvendigt; i så fald skulle han tage mere end 60 af ugens vågne timer i brug for at sikre firmaet og sit bidrag til den private husholdning, der tæller hustru, to børn og bomuldshunden Fonzi.

I dag onsdag ringede vækkeuret klokken 05.22. Op, i tøjet og afsted til Kolding, hvor han var klokken 7.15 og hjalp med at fordele pakker fra centrallageret. Videre til Herning, hvor han klokken 10 var klar til at køre sin pakkepost-rute. Sidst på eftermiddagen parkerede han bilen ved Nupark, hvor det blev til en halv times arbejde på rejsebureauet med at tjekke mails og aflytte telefonsvareren. Hjem for at lave og spise aftensmad og så afsted igen klokken 18.30 og ud med pakker. Fyraften klokken 21.00.

Annonce

Begynder at rulle

- Men den seneste måned er det begyndt at rulle igen. Vi har to udsolgte Japan-rejser til november, fortæller Christian Weis Jensen, der i mangel af bedre har lavet sin egen corona-tidsregning.

Fra august arrangerer han rejser igen - tænker det er realistisk. Viser statsministerens tidsregning sig at være anderledes, ryger pengene tilbage i kundernes lommer. Sådan er aftalen.

Det er derfor, han har garderet sig, droslet sine omkostninger ned til et minimum allerede i marts, taget først vikarjobs på en trælast, opdateret sine erhvervskørekort fra militærtiden og senest søgt - og på to dage - fået job som chauffør for et pakkedistributionsfirma. Han har sat tæring efter næring.

Annonce

Dårlig til at give op

Pis eller stå af potten.

Hvordan er det for dig pludselig ikke selv at være herre over din egen forretning?

- Det er sindssyg svært, men jeg er så dårlig til at give op, og det hjælper ikke at klynke, siger Christian Weis Jensen.

Mange er kommet til ham og har sagt, at det er sejt af ham.

- Men i min verden er den seje min hustru. Hun er sygeplejerske og er spændt hårdt for, men  alligevel siger hun: Du giver den bare gas et hundrede procent - jeg skal nok være der - og så dækker hun alt det andet, forklarer Christian Weis Jensen.

Han satser på at kunne genansætte alle sine tre tidligere medarbejdere igen og er i dialog med den første om at komme tilbage i en deltidsstilling nu.

Om pandemien og Mette Frederiksen vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce