Annonce
Erhverv

Hanne og Grethe: Kampen er langt fra slut, men vi er ramt af en afmatning

Det var ikke det store tilløbsstykke, da der var aktion ved sygehuset i Holstebro mandag morgen. Men Grethe K. Pedersen (tv.) og Hanne Olesen mener stadig, at der er meget at kæmpe for, når det gælder arbejdsvilkår og løn. Foto: Lars Hedegård Nielsen
Frustrationerne er langt fra blevet mindre hos sygeplejerskerne, men efter et halvt år er det meget svært at få øje på resultaterne, mener to lokale sygeplejersker.

Holstebro: Hanne Olesen og Grethe K. Pedersen er ikke det mindste i tvivl.

- Der er stadig meget at kæmpe for. Vi har ingen ting opnået. Hverken bedre løn eller arbejdsvilkår, lyder det fra de to sygeplejersker, der mandag står foran hovedindgangen til sygehuset i Holstebro.

Det er blevet vinterkoldt, og det kræver små hop på stedet at holde varmen.

Annonce

For anden gang i november er der indkaldt til en landsdækkende overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Første gang var der omkring 20 samlet til aktionen i Holstebro. Denne gang er blot tre deltagere mødt op i den kolde morgentime mellem 7.45 og 8.45.

- Det er bestemt ikke, fordi utilfredsheden hos sygeplejerskerne er blevet mindre. Men der er mange, der føler, at de ikke kan gå fra deres patienter i en meget presset situation. Der er meget travlt, og vi har mange ledige stillinger, og aktuelt er der en del sygdom, siger Hanne Olesen, der arbejder med dialysepatienter.

- På andre afdelinger er der skåret sengepladser fra for at have personale nok. Det kan vi ikke gøre på vores afdeling. Vi kan jo ikke bare sige til patienterne, at de ikke skal komme, når de har brug for hjælp hver eneste uge, siger Hanne Olesen.

Ingen lydhørhed

Hendes kollega, Grethe K. Pedersen, er ærgerlig over, at der ikke er flere, der er mødt op mandag morgen.

- Det er ikke frustrationerne, der er blevet mindre. Men det er klart, at der er en vis afmatning efter strejker og regeringsindgreb. Det er helt afgørende, at forholdene bliver bedre, ellers er der endnu flere af vores kolleger, der vælger at stoppe i faget. Vi risikerer, at sundhedssystemet bryder sammen, siger hun.

Det er bestemt ikke, fordi utilfredsheden hos sygeplejerskerne er blevet mindre. Men der er mange, der føler, at de ikkekan gå fra deres patienter i en meget presset situation.

Hanne Olesen, sygeplejerske

Hun har ikke tænkt sig at opgive kampen, men hun forstår de kolleger, der resignerer og konkluderer, at udsigterne til, at det bliver meget bedre er meget små.

Både Hanne Olesen og Grethe K. Pedersen lever med en hverdag med ekstra vagter og fleksibilitet for at få det hele til at hænge sammen.

- Forholdene og lønnen skal blive bedre, ellers er der ingen sygeplejerske tilbage. De øvrige faggrupper er også ramt, sige Grethe K. Pedersen.

Ikke mindst set i lyset af at der til februar er udsigt til den helt store flytning, når det nye sygehus i Gødstrup bliver taget i brug.

Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Erhverv

Ledighed: Holstebro rammer den absolutte bund

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce