Annonce
Navne

Handicappris til idémand bag fodboldhold for børn med særlige behov

John Olsen modtog handicapprisen ved et officielt arrangement på Holstebro Rådhus, hvor formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard, overrakte prisen. Med prisen fulgte et diplom samt en keramikskål kreeret af Anni Arndal Jensen. PR foto
John Olsen har modtaget Holstebro Handicappris 2019. Prismodtageren får prisen for at være initiativtager bag et fodboldhold for børn med særlige behov.

Holstebro: For 11. gang uddelte Holstebro Kommune forleden den årlige handicappris til en borger eller borgergruppe, der med stor dedikation og indsats overfor handicappede er et forbillede for alle. Prisen blev uddelt i forbindelse med FN's Internationale Handicapdag - "Dagen for lige muligheder". Og i år gik prisen til John Olsen, som er initiativtager og træner for FC FRI Special.

FC FRI Special er et fodboldhold for børn med særlige behov, som ikke helt kan blive tilgodeset på et almindeligt fodbold. Holdet er organiseret under FC FRI, som står for Felding, Råsted og Idom. John Olsen får prisen for at skabe glæde og et unikt fællesskab for børn, som ellers ikke har muligheden for at gå til fodbold.

Annonce

Danner skole

John Olsen er indstillet af Per Østergaard, formand for Nr. Felding GIF. Han håber, at tildelingen af prisen til John Olsen kan danne skole for lignende initiativer, så flere børn kan få glæde af at spille fodbold. Han håber desuden, at det kan udbrede kendskabet hos forældre i nærområdet, som endnu ikke har fået øje på tilbuddet.

Holstebro Kommunes Social- og Sundhedsudvalg udpegede John Olsen blandt tre nominerede til prisen. I deres begrundelse for tildelingen af prisen fremgår det, at FC Fri Special er et prisværdigt initiativ, som er rettet mod børn, som har lyst til at spille fodbold, men som også har brug for, at fodboldtræningen passer til deres individuelle udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Uro i nattelivet i weekenden

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce