Struer

Handelsformand: Vi fik valuta for pengene i 2018

Handelstoget - der har plads til 16 passagerer - bliver flittigt brugt, når der f.eks. er Open by Night i Struer. Arkivfoto
På generalforsamlingen i Struer Handel konstaterede formand Lars Jespersgaard, at samarbejdet med Lydens By har øget antallet af aktiviteter i byen.

Struer: - Vi fik valuta for pengene i 2018. Samarbejdet med Lydens By kom rigtigt i gang og antallet af aktiviteter i handelstanden og i byen voksede støt med plads til gamle kendinge og nye typer af arrangementer, sagde formanden for Struer Handel, Lars Jespersgaard, da han aflagde beretning på foreningens generalforsamling på Grand Hotel Struer.

- Jeg er stolt af at se den udvikling, byen gennemgår, og de projekter som er lagt i støbeskeen. Jeg er derfor en stolt formand og en stolt struerbo, sagde Lars Jespersgaard til de 25-30 fremmødte.

Han opremsede nogle af de aktiviteter, der finder sted i Struer: Open by Night, Summer Days, Action Sport Festival, Racing Festival, Sans og Run to the Beat.

- Andre byer som Lemvig og Holstebro kigger på os for at se, hvad det er af spændende ting, vi har gang i. De snakker om den "form", som Struer Lydens By er støbt i. Fælles for alle vores aktiviteter er, at antallet af besøgende er enten stigende eller konstant, sagde handelsformanden.

Chefen for Lydens By, Peter Kjeldbjerg, deltog i generalforsamlingen med en såkaldt afrapportering af samarbejdet mellem Lydens By-sekretariatet og Struer Handel.

Andre byer som Lemvig og Holstebro kigger på os for at se, hvad det er af spændende ting, vi har gang i.

Lars Jespersgaard, formand for Struer Handel

Flere ressourcer

- Samarbejdet har givet flere ressourcer til at skabe events og aktiviteter i Struer. Der er blevet tilført kræfter til Struer Handel via samarbejdet. Vi er fem medarbejdere i Lydens By-sekretariatet, og jeg vil tro, at vi med samarbejdet har tilført halvandet årsværk til Struer Handel. Når der f.eks. er Open by Night og bagagerumsmarked går vi ind med fuld styrke, sagde Peter Kjeldbjerg.

Han tilføjede, at samarbejdet giver mere markedsføring, flere aktiviteter og mere evaluering.

- Når vi tager os af nogle af de praktiske ting, betyder det også, at bestyrelsen har plads til at være bestyrelse, sagde Peter Kjeldbjerg.

Han kunne oplyse, at der i 2018 har været afviklet fire Open by Night og syv bagagerumsmarkeder samt udgivet otte eventaviser.

Tomme butikker

Det var ikke alt, der var positivt i formandens beretning, og det handlede om de tomme butikker i Struers to gågader.

- Vi måtte desværre se nogle kolleger lukke dørene for bestandig og andre flytte til andre lokaler, som passer bedre til deres behov. Desværre har vi ikke oplevet en tilgang af butikker, så det kan vi ikke være tilfreds med, sagde Lars Jespersgaard.

Han tilføjede, at det ikke kun er byer på Struers størrelse, der oplever tomme butikslokaler. Det er f.eks. også tilfældet i Aarhus og andre større byer.

- Vi arbejder på, hvad der kan gøres med de tomme butikker. Der kan måske sættes fotostater op i vinduerne i de tomme butikker - fotostater, der viser, hvordan det pågældende butikslokale kunne indrettes. Det kan også være, at de tomme butikker kan bruges til outlet eller pop up-butikker i forbindelse med f.eks. Open by Night, sagde Lars Jespersgaard.

Han fortalte om Struer Handels arbejdsopgaver her i 2019.

- Vi fortsætter med fuld knald på aktiviteterne. Vi får musik af en bedre kvalitet end tidligere, og vi er dialog med kommunen om en legeplads i byområdet, sagde formanden om et udpluk af opgaverne.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Annonce