Annonce
Vinderup

Handbjerg-fotograf forærer sine fotos til Danmarks Radio

Kaj Yesterday Nielsen foran Handbjerg Kirke, som naturligvis er med i hans righoldige arkiv. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Kaj Yesterday Nielsen giver DR lov til at bruge fotos som PR for radiogudstjenester.
Annonce

Handbjerg: Efter en pause under corona-krisen begynder Danmarks Radio igen at producere radiogudstjenester fra landets kirker, og her får DR assistance af den ihærdige fotograf Kaj Yesterday Nielsen fra Handbjerg.

Han står bag Danmarks største kirkegalleri på nettet og har fotograferet samtlige danske folkekirker. Det får DR fremover glæde af ved PR for transmissionerne.

- Jeg blev kontaktet fra DR allerede i november sidste år om de måtte bruge mine fotos for at få et mere ensartet udtryk til deres programomtaler og til de databaser, hvor pressen kan hente materialer, fortæller Kaj Nielsen.

Det sagde han ja til og gør det uden at bede om honorar. Blot han krediteres for at have taget billederne.

- Jeg fotograferer jo ikke for pengenes skyld, men fordi det er min store interesse, og jeg gerne vil gøre folk glade, siger fotografen, der kan hente alle fotos i sine arkiver.

Første kirke er Vartov i København, hvorfra der bliver transmission pinsedag.

Kaj Nielsen har fotograferet 2438 kirker, hvoraf godt 2300 er folkekirker. Alle kirker er fotograferet udefra, men han mangler at komme ind i omkring 450 af kirkerne. Det er han nu i gang med kommunevis. Det kræver et større planlægningsarbejde at få adgang. Senest har han taget indendørs fotos af 22 kirker på Aarhus- og Randersegnen.

Kaj Nielsen bor på Strandvejen i Handbjerg men har sat huset til salg.

- 1. august bliver jeg folkepensionist og dermed bortfalder en månedlig erhvervsskadeerstatning. Derfor er jeg desværre nødt til at sælge huset, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce