Annonce
Struer

Handbjerg-dreng er vendt hjem som ny havnemester

I Handbjerg Marina er der plads til omkring 240 både, og denne sommer er der omkring 140 både i havnen,. Her er Keld Bjerrum fotograferet på den nye tagterrasse over havnens restaurant, hvor der er udsigt ud over bådene og den gamle fiskekutter, der blandt andet lægger dæk til musikarrangementer. Fotos: Jørgen Kirk

55-årige Keld Bjerrum er født og opvokset i Handbjerg, og han er netop begyndt i sit nye job som Handbjerg Marinas første havnemester.

Handbjerg: Det var et helt nyt job, Keld Bjerrum tog hul på midt i juni. Ikke bare for ham selv, men også for hans arbejdsgiver.

Den 55-årige tømrerudlærte ansøger blev nemlig valgt til at varetage tjansen som Handbjerg Marinas første, lønnede havnemester. Alligevel er arbejdet ikke helt uvant, og Kelds ansigt er bestemt heller ikke ukendt på den tre år gamle marina. Han har nemlig hørt med til den hårde kerne af frivillige på havnen.

- Jeg ville gerne leve af min fritidsinteresse, og jeg ville også gerne tilbage til Handbjerg, fortæller Keld Bjerrum om baggrunden for, at han søgte jobbet.

- Nu får han bare løn for at være her, konstaterer Johannes Ruby med et smil på læberne, da den nye havnemester bød avisen på en kop kaffe ved det store spisebord i havnekontoret i sidste uge.

Her sad Johannes, der er bestyrelsesmedlem for marinaen, sammen med et par af de frivillige for at drikke en kop kaffe og spise en bolle, inden dagens arbejde kaldte. Og for at give en kommentar eller to med til interviewet af Keld Bjerrum.

Keld Bjerrum tror ikke på, at Handbjergs nye marina får brug for at smide en redningskrans ud. Antallet af både er ifølge den nye havnemester svagt stigende, men de mange frivillige havde brug for at blive afløst af en lønnet medarbejder, så de frivillige også kunne få tid til at slappe af med at sejle med deres både.

Hjem til barndomsbyen

Jobbet er altså ikke ukendt territorium for den nye havnemester. Det er området og byen heller ikke.

Keld Bjerrum er nemlig født og opvokset i Handbjerg. Han gik først i skole i Ryde og derefter tog han 8. og 9. klasse på realskolen i Vinderup, før han kom i lære som tømrer. Det foregik også i Handbjerg, hvor tømrermester Jens Bæk blev hans læremester i at bruge hammer og sav.

Siden har han blandt andet arbejdet som selvstændig tømrermester i Vedersø i ti år, som pedel hos købmanden i Søndervig og senest i seks år som vedligeholder af bygninger hos Arla i Holstebro. Keld bor i Mejdal sammen med sin kone, Eva, der arbejder som dagplejer, og de to er forældre til hver deres to børn.

Parret har altså adresse i Mejdal, og her bor de - i hvert fald om vinteren. Om sommeren bor de helst i sommerhuset ved stranden i Handbjerg - et ejendomsmægler-stenkast fra marinaen og Kelds nye arbejdsplads. Eva er dog nødt til at være hjemme i huset i Mejdal for at passe børnene, men hun kører så til Handbjerg, så snart det sidste barn er hentet.

Annonce

Et drømmejob

- Jeg kan godt lide Handbjerg - både byen, fjorden og befolkningen, og jeg har savnet at komme tilbage til Handbjerg, siger Keld, der var blandt de første frivillige, der lagde tid og kræfter i at føre den nye marina fra drøm til virkelighed. Det frivillige arbejde førte også til, at han købte en båd og fik en kajplads i Handbjerg.

- Jeg har aldrig haft båd før, men interessen kom, da muligheden opstod for at få båd et sted, hvor de fleste er nybegyndere lige som mig, fortæller Keld, der dog i år endnu ikke har haft tid til at sætte sin båd i vandet.

- Der har været så meget, konstaterer Keld Bjerrum, der ikke tøver med at kalde det nye arbejde for et drømmejob.

- Som tømrer kan man jo ikke blive ved med at kravle rundt på taget, siger Keld, der har helt styr på det håndværksmæssige, men til gengæld føler sig lidt udfordret, når det i det nye job handler om opgaver på computeren.

Nogle af hans tidligere kolleger på Arla blev faktisk lidt misundelige på ham, da han - for sjov ganske vist - fortalte at hans nye job gik ud på at smage fadøl og is til på havnen - og på at godkende de vinterbadere, der bader nøgne i havnebassinet.

Annonce

Vendepunkt for byen

Jobbet som havnemester er det eneste lønnede job på havnen, og Keld håber selvfølgelig på, at økonomien bliver ved med at tillade, at der er råd til at have en mand ansat til at tage sig af at renholde og vedligeholde bygningerne, bådebroerne og området.

Han forklarer, at bestyrelsen forsøger at holde lidt på kronerne ved for eksempel ikke at købe rengøringshjælp udefra. Derfor er det Keld, der som havnemester for eksempel også gør rent på de toiletter, som blandt andre surferne benytter.

- På den måde får vi også gjort toiletterne rene, når der er behov for det, forklarer Keld, der bestemt ikke arbejder alene på havnen, men er omgivet af mange frivillige.

De senere år har det pint ham at se barndomsbyen være under afvikling, som han udtrykker det. Med misligholdte bygninger, og mange huse med til salg-skilt udenfor. Men nu mener han at kunne se lys for enden af tunnelen.

- Inden for de seneste to år er der bygget fire nye huse, konstaterer den nye havnemester, der tror på, at motorvejen og marinaen er det, der har været og bliver vendepunktet for byen.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Sport For abonnenter

Nadja og Joe Joe drømmer om guld og store kampe - lørdag står den på landskamp for de to lokale boksere

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce