Annonce
Struer

Han spillede først på havnen og så på Venø

Nikolaj Nørlund spillede sange fra Navnløs-albummet samt noget af sit eget materiale. Foto: Stine Kjærside
Musiker Nikolaj Nørlund havde fredag en lille mini-turné i Struer, hvor han først spillede på havnen og dernæst tog færgen til Venø til endnu en koncert
Annonce

Struer: Sommeren 2020 kommer som bekendt ikke til at stå i festivalernes eller koncerternes tegn. Northside, Roskilde, Smukfest og alle de andre er for længst blevet aflyst i forbindelse med covid-19, ligesom alle større koncerter er udsat til senere på året eller næste år.

Men mens Danmark langsomt åbner mere op, giver det også mulighed for de lidt mere intime koncerter, og en af dem var der mulighed for at opleve fredag i Struer.

Faktisk to muligheder, for musiker Nikolaj Nørlund, der både er solomusiker og medlem af bandet The Rhonda Harris, hev først guitaren og forstærkeren frem på havnen i Struer ved siden af Amplified Views-skulpturen, for at pakke sammen, nuppe færgen til Venø og hive det hele frem igen til "En sommeraften på Venø", der fandt sted fredag aften som erstatning for årets Venø Festival, der også blev aflyst.


Det er bare fedt at være i gang igen

Nikolaj Nørlund


Begge gange spillede han for et publikum på maksimalt 100 mennesker. På havnen i Struer havde biblioteket, der arrangerede eftermiddagskoncerten, blot sat 50 gratis billetter i omløb.

- Det er lige meget for mig hvor mange jeg spiller for. Jeg kan lide det hele, både de store og de små scener, siger Nikolaj Nørlund, inden han indhyllede havnen og publikum i sine sælsomme toner.

- Jeg klager bestemt ikke. Det er bare fedt at være i gang igen, tilføjer han.

Annonce

En litterær koncert

Koncerten på havnen i Struer omhandlede mest Nikolaj Nørlunds første soloalbum, Navnløs, fra 1996, som er en række fortolkninger af Michael Strunge-digte. Og det var derfor biblioteket havde inviteret Nikolaj Nørlund, som en hyldest til en stor dansk digter.

Fra scenen fortalte Nikolaj Nørlund, at det var Gyldendal, der dengang bad ham og en række andre kunstnere sætte musik til kendt dansk litteratur. Og den eneste Michael Strunge-bog Nørlund havde var en, hvor digteren optrådte under pseudonymet "Simon Lack". Det lød dog ikke til, at det gjorde publikum noget, da Nørlund slog tonerne an og tryllebandt dem med Strunges ord tilsat sine egne melodier.

Efterfølgende gik turen direkte til Venø, hvor han også spillede koncert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Flere kvinder springer rekrut

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Annonce