Annonce
Navne

Han lyver ikke, men: - Man behøver jo ikke rutte med sandheden...

- Ja, jeg glæder mig til kunne rejse igen. Det må jo snart åbne op, selv om vi har sagt til os selv, at frem til 1. juli står den på Danmark, resten af året Europa - og så i 2022 forhåbentlig kloden, siger 65-årige Tom Uldall Hansen, der per 15. januar har deponeret sin advokatbeskikkelse og dermed fået mere fritid. Arkivfoto: Morten Stricker
Tom Uldall Hansen, advokat gennem mange år i Holstebro, har deponeret sin advokatbeskikkelse, og får nu mere tid til at rejse - når engang verden åbner op.
Annonce

Holstebro: Hvorfor er du stoppet som advokat?

- Åh, det er en tanke, jeg har haft et stykke tid, men som blev udsat et par år, da jeg ”røg” ind i tre højesteretssager, som skulle afsluttes. Men jeg er da ikke holdt helt op med at arbejde. Der er lidt bestyrelsesposter og nogle andre aktiviteter med lidt ejendomme og finans.

Beskriv dig selv med tre ord?

- Nysgerrig, videbegærlig, livsnyder.

Hvad var dit første job?

- Da jeg som otte-årig fik arbejde hos den daværende bager i Over Jerstal (by cirka fem kilometer fra Vojens, red.). Jeg skulle køre ud med rundstykker hver søndag morgen. Jeg mener, at jeg tjente fire-fem kroner.

Hvad lærer man mest af - succes eller fiasko?

- Fiasko i virkeligheden. Jeg tror, at hvis man kun har succes, kan det beruse én. Fiasko maner derimod til eftertanke. Det har også noget med erfaring at gøre.

Er der nogen, du har lyst til at sige undskyld til - og hvorfor?

- Nej, det kan jeg ikke lige komme på. Jeg håber, at jeg har fået det sagt i situationen. Man skal helst ikke være større, end at man kan sige undskyld. Og hvis man ikke får det gjort, går man og ruger over det, og det er ubehageligt og trist.

Hvis du kun måtte spise/drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Hvis du kan skaffe mig en flaske Romanée-Conti hver dag, så ville det være dejligt. Det er verdens største og mest berømte Bourgogne, som er uopdrivelig i almindelig handel. Hvad, jeg gerne ville spise til, er sværere. Med alderen er jeg blevet mere til det lettere køkken. Altså fjerkræ i enhver afskygning, der er ekstremt veltilberedt, er dejligt.


Smålighed og nærighed har jeg det ikke så godt med. Hvis man er nærig, er man ofte også indadvendt og har en "nærig" holdning til alt. Det er ikke til at holde ud.


Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så henne?

- Portofino i Italien kunne være et bud. Eller den sydfranske riviera. Vi kommer der hvert år - når Covid-19 da ikke plager verden - i Cannes-området, og det er dejligt. Det er alle vinområderne jo også.

Hvad står øverst på listen over steder, du gerne vil opleve - og hvad står nederst?

- USA i bredeste forstand står øverst. Jeg har været i USA flere gange, men har i virkeligheden set meget lidt. Det er jo et enestående stort land med kæmpe forskelle mellem by og land, mellem øst og vest, og nord og syd. Det er det, der det spændende ved det hele. Nederst? Østeuropa. De gange, jeg har været der, har været en lidelse. Man spiser generelt ikke ret godt, og der er så meget tristesse.

Hvad kan irritere dig?

- Smålighed og nærighed har jeg det ikke så godt med. Hvis man er nærig, er man ofte også indadvendt og har en "nærig" holdning til alt. Det er ikke til at holde ud. Generøse mennesker er derimod som regel lattermilde og udadvendte, ikke sandt?

Tom Uldall Hansen

Hvorfor: Fordi han per 15. januar har deponeret sin advokatbeskikkelse , som han har haft siden den 1. august 1984.

Titel: Forhenværende advokat (cand.jur.).

Bopæl: Mejdal Søvej.

Privat: Samboende med Else Hebsgaard, der ved årsskiftet stoppede som sekretariatsleder ved Holstebro Kommune.

Hvornår lyver du?

- Det forsøger jeg absolut ikke at gøre! Professionelt? Som advokat lyver jeg heller ikke - men man behøver jo ikke rutte med sandheden. Altså; man fortæller ikke alt. Desuden kan det også såre. Det lærer man som erfaren advokat. Der sidder altid nogen, der er stærkt påvirkede af en sag, og du behøver altså ikke være direkte ond eller alt for kontant.

Hvad er det næste, du skal læse?

- Jeg er faktisk i gang med to bøger. Dels kunstnerbiografien om Thomas Kluge, "Kluge - Catalogue Raisonné 1990-2020", som er en fuldstændig uregerlig bog på over 500 sider, der vejer ti kilo, tænker jeg. Den kan man ikke sidde med hele tiden, så jeg læser også "Berørt" af Maria Kjær Themsen. Den handler om dansk kunst i det nye årtusinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny audiolog hos Vestjyllands Hørecenter

Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce