Annonce
Navne

Han formåede at gå forrest ved at sætte sig selv bagerst

Niels Erik Mortensen. Privatfoto
Annonce

Holstebro: På familiens vegne skriver Jesper Mortensen mindeord om tidligere tolder og byrådsmedlem Niels Erik Mortensen, Holstebro:

Vi har mistet vores far og farfar, og vores mor har mistet sin mand gennem 54 år. Mistet er det rette ord, for der er virkelig tale om et tab. Tabet af en god ægtemand, en god far, svigerfar og farfar og ikke mindst et godt menneske. Et følsomt og velmenende menneske, der ville alle det bedste. Med et hjerte der bankede for familie, fodbold og politik. Men også med et hjerte, der nu er stoppet med at slå efter 75 gode år.

Niels Erik Mortensen blev født i Ans By, uddannet som kommis i Brugsen inden han i 1969 begyndte som tolder i Holstebro, hvor han arbejdede i mere end 40 år og modtog dronningens fortjenstmedalje. Han var glødende socialdemokrat med foragt for dem, der ragede til sig uden at ville bidrage til fællesskabet. Fællesskabet i Nr. Felding var hans mærkesag, og det var da også med mange lokale stemmer i ryggen, at han to gange blev valgt til Holstebro Byråd for Socialdemokratiet. De otte år blev en vigtig periode i hans liv, hvor han også arbejdede med et bredere perspektiv end gængs sognerådspolitik.


Fællesskabet i Nr. Felding var hans mærkesag, og det var da også med mange lokale stemmer i ryggen, at han to gange blev valgt til Holstebro Byråd for Socialdemokratiet.


Grundtonen i hans liv var retfærdighed, men også rastløshed. Den unge Niels Erik havde svært ved at sidde stille og forlod tidligt skolen for at arbejde i landbruget og med småjobs. Folk, der kendte ham, ved, at han havde svært ved at sidde stille i længere tid til et møde eller en middag. Der skulle ske noget, og det gjorde der omkring ham. Som en aktiv del af foreningslivet i Nr. Felding fra kasserer i Borgerforeningen over regissør i amatørteatret til mange år som fodboldtræner for ungdomsholdene i Nr. Felding GIF.

Fodbolden hang ved, også efter at han og vores mor, Aase, var flyttet ind til Holstebro. Et sæsonkort til Holstebro Boldklub blev indløst, og det blev til mange hyggelige søndage med gutterne på stadion. Han nød fællesskabet med sine kammerater også uden for stadion, hvor verdenssituationen ugentligt blev diskuteret – og ifølge dem selv ofte løst – over en eller måske to øl. Fællesskabet lå til ham. Også på de mange ture sammen med vores mor til sydens sol. Når kufferten var pakket ud, så skulle det straks undersøges, hvem naboerne var i år? Og så gik snakken med gamle bekendtskaber.

Nu har vi mistet ham. Han efterlader sig vores mor Aase, vi to drenge og tre børnebørn. Nu har vi tabt muligheden for små besøg, skarpe ironiske kommentarer, politiske drillerier og velmente tjenester. Men vi beholder minderne om liv og glade dage og ikke mindst mindet om en far, farfar og ægtemand, der formåede at gå forrest ved at sætte sig selv bagerst.

Annonce
Holstebro

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce