Annonce
Holstebro

Han fiskede ved Storåen ved en tilfældighed - nu har han skrevet en bog om det

Bogen er blevet trykt i 500 foreløbige eksemplarer. Privatfoto

Lystfisker Karsten Bangsgaard fra Odense var en af de mange, der sidste sommer nød Storåens bedste sæson til dato. Men turen kom til at betyde mere for ham end de fleste.

Holstebro/Odense: Man ved aldrig, hvad de beslutninger, man tager, kan ende med at betyde. Biologen Karsten Bangsgaard fra Odense vidste for eksempel ikke, at en tilfældig fisketur ved Storåen sidste år skulle blive årsagen til, at han nu udgiver sin første bog.

- Vi er fire gutter, der er flyttet på kryds og tværs af hinanden over hele landet. Vi mødes og fisker et par gange om året, og sidste år blev vi enige om, at det der laksefiskeri altså skulle prøves, og det blev så ved Storåen, fortæller Karsten Bangsgaard.

Storåen er kendt for sit gode miljø for laksefiskeri, og der gik ikke lang tid, før Karsten Bangsgaard selv var på krogen.

Bogen

"Den nyudklækkede laksefisker - En lille bog om en stor å" udkommer 4. september.Det er Karsten Bangsgaards debut som forfatter.

Bogen tager dig med til Storåen, hvor man lærer om forfatterens fascination for laks og livet ved Storåen.

Bogen er skrevet i dagbogsform, og indeholder flere fortællinger fra Storåens hidtil bedste laksesæson.

Ifølge forfatteren selv er bogen en hyldest til både det danske laksefiskeri og specielt til Storåen.

Karsten Bangsgaard fisker stadig i Storåen. Privatfoto

Primitiv velværsfølelse

Det blev til hele otte ture med fiskestangen langs Storåen sidste år, mange billeder og endnu flere ord skriblet ned i dagbogsform.

- Det kom ret meget ud af det blå, og det var overraskende for mig selv. Jeg er typen, der reflekterer, og jeg blev meget betaget af naturen og mine oplevelser på turene, så jeg fik skrevet en del. Men det var ikke tanken, at det skulle blive til en bog, siger Karsten Bangsgaard.

Han blev fascineret af sin egen fascination, så at sige. Naturen, fiskeriet, roen og roen. Det faktum, at der sidste år var flere laks i Storåen end nogensinde før. Og så er der bare noget særligt ved at fange laks, siger lystfiskeren, der til daglig arbejder hos Fyns Laksefisk.

- Laksen er en speciel fisk, og bare det at få lov at få en på krogen, det er specielt. Glæden er næsten større ved at skulle sætte den ud igen (på grund af kvotesystemet, red.). Det er en af de flotteste fisk, der findes, selvom det måske nok er lidt en primitiv form for velværsfølelse, det giver. Min kone ryster på hovedet hver gang, griner Karsten Bangsgaard.

I januar fik han, på opfordring fra flere kammerater, modet til at sende sine skriverier til et forlag. Og forlaget Mellemgaard sagde ja tak. "Den nyudklækkede laksefisker - En lille bog om en stor å" udkommer derfor 4. september. Bogen handler om de otte gange, Karsten Bangsgaard sidste år nåede at fiske ved Storåen, og hvad de endte med at betyde for manden, der har fisket i 30 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce