Annonce
Holstebro

Han er kendt som dommer, nu vil han ind i politik: Jeg har altid stemt på den siddende borgmester

- Kunne jeg være stillet op for et andet parti? Ja, det kunne jeg sikkert godt. Men det var H.C. (Østerby red.), der spurgte mig, og han står for mange af de ting i forhold til samarbejde og være løsningsorienteret, som jeg selv vægter højt, siger Henrik Mortensen.r. Foto: Johan Gadegaard
Jeg blev prikket på skulderen af H.C. Østerby (S), fortæller Henrik Mortensen, der mærkede efter i maven og også selv kom frem til, at han havde noget at byde ind med.

Holstebro: Der har bestemt ikke stået socialdemokratiet over Henrik Mortensens vugge.

Det har der heller ikke altid stået på stemmesedlen, når han skulle sætte sit kryds:

- Jeg har faktisk altid stemt på den siddende borgmester, fortæller den 47-årige håndbolddommer og møbelhandler.

Annonce

- Jeg har stemt på H.C. Østerby (S), og jeg har stemt på Arne Lægaard (V). Jeg ser mig selv som meget inden på midten.

Men når kommunalvalget kommer til november, så må han bryde sin egen tradition med at stemme på den siddende borgmester:

- Jeg kommer jo til at stemme på mig selv, griner Henrik Mortensen, der ikke bare springer ud som socialdemokratisk byrådskandidat - men også på det, der kan vise sig at være dybt vand:

- Jeg er ny, så jeg er også ydmyg. Der er rigtig mange ting, som jeg skal lære. Men jeg har sagt ja tak til at stille op, fordi jeg også mener, at jeg har noget at byde ind med. Jeg har nogle ideer og visioner, som jeg gerne vil være med til at kæmpe for.

Kunne have være andre

Henrik Mortensens interesse for politik er mere en interesse for løsninger.

- Christiansborg-politik interesserer mig ikke ret meget. Jeg kan godt lide kommunalpolitik, og jeg kan godt lide det der med, at man forsøger at finde nogle gode løsninger på konkrete problemer, som de fleste kan se sig ind i. Jeg er helt klart midtersøgende og går ind for et bredt samarbejde. Kunne jeg være stillet op for et andet parti? Ja, det kunne jeg sikkert godt. Men det var H.C. (Østerby red.), der spurgte mig, og han står for mange af de ting i forhold til samarbejde og være løsningsorienteret, som jeg selv vægter højt, siger Henrik Mortensen.

Ny Kandidat

Navn: Henrik Mortensen

Alder: 47 år

Profession: Medindehaver af Kumo Møbler i Holstebro og Kumo Outlet i Skave. Håndbolddommer i Ligaen og international.

Privat: Bor på Sletten i Holstebro. Har tre børn Mikkel 20 år, tvillingerne Anne-Sofie og Andreas 12 år.

Stiller op for: Socialdemokratiet.

Mortensen erkender, at forespørgslen kom lidt overraskende for ham selv. Men da den fik lov til at bundfælde sig, og han fik talt noget mere med borgmesteren, så føltes det rigtigt:

- Jeg har nogle holdninger omkring blandt andet handelslivet og detailhandlen, hvor vi skal være bedre til at bakke op som kommune. Det skal simpelthen være lettere at få ting til at ske. Men også på idrætsområdet mener jeg at have noget at byde ind med, siger Henrik Mortensen:

- Jeg tror rigtig meget på, at idræt er sundt både fysisk og socialt, og at vi derfor skal skabe nogle rigtig gode rammer for at så mange som muligt får mulighed for at dyrke idræt.

Men politik handler jo ikke kun om at give mere ud - det handler i lige så høj grad om at finde pengene. Det er også et håndværk, hvor man kan få beskidte fingre, er du klar til det?

- Ja. Jeg er meget kompromissøgende, men det betyder ikke, at jeg ikke kan træffe en beslutning, siger Henrik Mortensen, der har været medlem af partiet, siden han blev sikker i sin sag omkring september 2020.

Annonce

Et sted i mit liv

Henrik Mortensen har dog ikke planer om at hænge dommerfløjten i skabet - han kan stadig dømme tre år endnu.

- Jeg vil også fortsætte med at være møbelhandler, men det har jeg været, siden jeg var 22 år. Men jeg er bare også kommet til et sted i mit liv, hvor jeg stadig føler, at jeg har energi og lyst til at kaste mig ud i noget nyt. Og det her vil jeg gerne prøve af - selv om det vil kræve en masse og blive travlt, siger Henrik Mortensen.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce