Annonce
Navne

Han er endelig trådt ud af faderens skygge

Den tidligere fodboldspiller Mads Laudrup er i dag bestyrelsesformand for Playmaker. (Arkivfoto) Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

Mads Thunø Laudrup, der fylder 30 år den 9. februar, levede i årevis under presset fra sit efternavn. I dag har han skabt sin egen succes uden for grønsværen.

30 år: De ti år Mads Thunø Laudrup spillede professionel fodbold, følte han aldrig, at han fik vristet sig fri af de urimeligt høje forventninger, der hæftede sig til navnet bag på fodboldtrøjen.

Han mærkede, hvordan fodboldreportere og fans blev ved med at skæve til stamtræet: Hans far, Michael Laudrup, er fodboldkongen af Danmark og både onkel Brian og farfar Finn spillede flere år for det danske landshold.

I 2015 hængte den dengang 26-årige Mads Laudrup støvlerne op for at fokusere på rollen som bestyrelsesformand for Book En Stjerne Aps, som i dag hedder Playmaker. På firmaets hjemmeside kan man bestille prominente danske skikkelser inden for sport, business og kommunikation til foredrag og andre indslag.

- Jeg vil ikke påduttes noget længere. Det er jeg blevet, siden jeg var 12 år gammel, og de første artikler om mig begyndte at komme, sagde Laudrup til B.T. i 2015 om vejen væk fra fodboldbanen.

Inspirationen til forretningens koncept kom under hans deltagelse i "Vild med Dans" året forinden, hvor han mærkede den store efterspørgsel efter historier og erfaringer fra især sportskendisser.

Han var hårdt ramt af skader, da han i 2009-10 spillede for HB Køge. Og stadig tynget af de tårnhøje forventninger fra tilskuere og medier. Men med afgørende hjælp fra klubbens mentaltræner Michael Moestrup, fik han sparket nogle mentale døre ind og lagde usikkerheden til siden.

- Jeg når ikke det samme som min far eller Brian, men af den grund er jeg ikke dårligere end dem, fortalte han B.T.

Playmaker blev hurtigt en succes efter opstarten i 2015, og Laudrup har kunnet udvide forretningen med flere ansatte.

Han arbejder i dag med det sigte, at han vil have det sjovt med det, han laver.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nu er Pernille på rette vej

Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce