Annonce
Mærkedage

Han er den klassiske amerikanske cowboy

Foruden at være på skærmen har Sam Elliott lagt stemme til kampagner fra virksomhederne Dodge og IBM. Han var stemmen bag præsentationerne af Pittsburgh Steelers og Green Bay Packers til Super Bowl i 2010. (Arkivfoto) Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Med sit karakteristiske udseende og dybe stemme passer Sam Elliott godt til westernfilm, men talentet har taget ham meget længere. fredag den 9. august fylder han 75 år.

75 år: Hvis hans far havde fået lov at bestemme, var Sam Elliott højst sandsynlig ikke endt på rollelisten til en stribe film og tv-serier.

Sam Elliott og faren delte en passion for naturen, og da Sam Elliott som helt ung fortalte faren, at drømmen var det store lærred, blev han mødt med svaret: Dine chancer i Hollywood er som en snebolds i helvede.

Elliotts drøm blev dog til virkelighed, og skuespilleren, der fredag den 9. august fylder 75 år, har siden opbygget sig et betydeligt cv.

Hans lange krop, tykke overskæg, sorte øjenbryn og dybe stemme passer perfekt til en karakter i en westernfilm. Han er det klassiske billede på en amerikansk cowboy.

Og flere af Sam Elliots roller er da også i westernfilm og westernserier, hvor han blandt andet har medvirket i "The Quick and The Dead" og "Tombstone".

Senere i karrieren er det blevet til andet end film med pistoler og heste. Han har blandt andet medvirket i filmen "The Big Lebowski".

Han blev nomineret til en Oscar for sin rolle i dramaet "A Star is Born" fra 2018. Elliott endte op uden statuetten, da Viggo Mortensens kollega fra "Green Book" Mahershala Ali modtog prisen.

Arbejdet som skuespiller har også ført Elliot til kærligheden. Han er gift med skuespilleren Katharine Ross.

I 1969 debuterede Elliott med en meget lille rolle i filmen "Butch Cassidy and the Sundance Kid", hvori også Ross spillede en mindre rolle. De havde ingen scener sammen og mødtes ikke under arbejdet.

Men knap ti år senere spillede begge med i "The Legacy", hvor de mødte hinanden, og en gnist mellem dem tændtes. De blev gift i 1984.

Parret har sammen datteren Cleo Rose Elliott, der er musiker og model.

Annonce
Foruden at være på skærmen har Sam Elliott lagt stemme til kampagner fra virksomhederne Dodge og IBM. Han var stemmen bag præsentationen af Pittsburgh Steelers og Green Bay Packers til Super Bowl i 2010. (Arkivfoto) Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce