x
Annonce
Erhverv

Hamstring giver ekstra travlhed hos Arla

Hamstring af fødevarer i flere lande i Europa betyder, at Holstebro Mejeri har ekstra travlt for at få lagrene fyldt op. Direktøren roser medarbejderne for stor flexibilitet, så de kan følge med. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er ekstra travlhed på Holstebro Mejeri for at få produceret tilstrækkelig med smør og flødeost. Lagrene skal nemlig fyldes op efter hamstringer rundt omkring i Europa.

HOLSTEBRO: Hamstring af smør og ost i flere europæiske lande som følge af coronakrisen, giver lige nu ekstra travhed hos Arla/Holstebro Mejeri.

- Vi kan mærke, at der har været større efterspørgsel i både England, Tyskland og andre steder, og hvor vores sikkerhedslagre i udlandet var løbet tør. Disse lagre har vi nu travlt med at få fyldt op, fortæller Jørgen Greve, der er mejeridirektør på Holstebro Mejeri.

Der bliver derfor i disse uger produceret mere smør og flødeost end normalt på mejeriet.

- Der er en pludselig travlhed, som jeg forventer vil vare i to-tre uger. Men vi skal også passe på med ikke at få produceret for meget, for situationen vil stabilisere sig, siger Jørgen Greve, med henvisning til, at borgerne næppe spiser mere smør og ost, end de plejer.

Holstebro Mejeri producerer hver uge cirka fire millioner kilo smør og flødeost. Direktøren har ikke tal på, hvor meget produktionen er højere end det normale.

- Men vi har mælk og dermed råvarer nok, siger han.

Annonce

Roser de ansatte

Travlheden betyder også, at Arla trækker ekstra på medarbejderne i disse dage.

- Heldigvis har vi nogle meget fleksible medarbejdere. Der er en god opbakning, og det er noget man mærker, så det gør helt ondt i hjertet, siger Jørgen Greve.

I forvejen betyder coronasmitten, at der er lidt færre på arbejde. Nogle er i frivillig karantæne i 14 dage efter hjemkomst fra udlandet. Flere er sygemeldte, fordi den mindste antydning af forkølelse gør, at medarbejderne skal blive hjemme.

- Alle giver den en ekstra skalle, og det gælder både timelønnede og funktionærer. Nogle har fået andre vagter end normalt og mange arbejder flere timer. Det er helt fantasktisk, siger Jørgen Greve.

Samtidig betyder lukning af restauranter og offentlige køkkener, at sammensætningen af produktionen er anderledes.

- Det samlede forbrug vil nok være det samme. Men vi producerer færre store pakker smør og flere almindelige pakker til detailhandelen, siger Jørgen Greve.

I Danmark har Arla oplevet en kortvarig tendens til hamstring, hvor der de første dage blev produceret dobbelt så meget som normalt for at følge med. Lige nu sælges fortsat lidt mere end normalt, men det ventes at stabilisere sig. Det var de friske mælkeprodukter, der blev hamstret og ikke smør og ost.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce