Annonce
Holstebro

Halvfyldte uddannelser: Enkelte nye studerende har meldt sig på Erhvervsakademiet

De nye finansøkonomer havde introdag tirsdag eftermiddag på Erhvervsakademi MidtVest. Skolen mangler stadig en del studerende, ikke mindst når det gælder serviceøkonom og procesteknolog.  Foto: Johan Gadegaard
Der er fortsat mange ledige studiepladser på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro, selv om der er kommet enkelte nye til de seneste 14 dage. Hos VIA University College er der hentet 56 nye studerende til de ledige pladser. Flere er på vej.
Annonce

Holstebro: For 14 dage siden fik landets unge besked på, om de var kommet ind på en uddannelse på en videregående uddannelse.

I Holstebro viste det sig, at der var mange ledige pladser på Erhvervsakademi MidtVest. To af de fire uddannelser var kun halvt fyldt op.

14 dage har ikke ændret markant på det billede. De er stadig mange ledige studiepladser på skolen, der har hjemme på Valdemar Poulsensvej.

- Vi har fået enkelte nye elever ind på holdene. Der er fortsat 14 dage til studiestart, så vi håber på, at der kommer lidt flere, siger studie- og administrationschef Lise Wessel Christensen.

Den største udfordring er uddannelsen til serviceøkonom, der er gået fra otte til ti studerende. Men kapaciteten er minimum det dobbelte. Det samme gælder uddannelsen til procesteknolog, hvor der også er kommet to nye studerende til de seneste 14 dage.

- Det er forsvarligt at gennemføre uddannelserne. Vi havde gerne set flere studerende til serviceøkonomer. Uddannelsen henvender sig også til dem, der er blevet fyret i hotel- og restaurationsbranchen på grund af corona, siger Lise Wessel Christensen.

Når det gælder uddannelsen til finansøkonom, er søgningen noget større, men der er stadig ledige pladser på uddannelsen, der fungerer som indgangsdør til den finansielle sektor. I første omgang blev der optaget knap 100 studerende på Erhvervsakademi MidtVest, der også uddanner laboranter.

Annonce

100 nye på VIA

Det største uddannelsesinstitution i Holstebro er VIA University, der i første omgang optog knap 600 studerende den 28. juli.


Det er forsvarligt at gennemføre uddannelserne. Vi havde gerne set flere studerende til serviceøkonomer.

Lise Wessel Christensen, studie og administrationschef


Siden har der været en jævn tilstrømning af nye studerende til de ledige pladser. 14 dage senere er der optaget 56 nye studerende. De studerende fordeler sig jævnt over uddannelserne til bygningskonstruktør, lærer, pædagog og ergoterapeut.

Forventningen fra VIA er, at der frem mod studiestart omkring 1. september vil komme flere nye VIA-studerende.

- I øjeblikket er der gang i behandlingen af 67 nye ansøgninger, hvor det er ansøgerens førsteprioritet. Det er forventningen, at de også bliver optaget, hvis de opfylder kravene, siger Jannie Holmer Jensen, der er system- og digitaliseringspartner hos VIA University.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce