Annonce
Holstebro

Halvandet år efter Matas rykkede ud: Se hvilken butik, der åbner her

Det er det lokale ægtepar Martin og Tina Holst Mose, der skal stå for driften af landets sjette Bent-butik - som bliver den første i Jylland/Fyn. Foto: Lund
Storby-fænomen på vej til Holstebro. Ny konceptbutik åbner til pinse.

Holstebro: B e n t.

Sig navnet, og alle børn vil vide, hvad det er for noget. Det er en butik, de gerne kører langt efter og står i kø for. Og det er en konceptbutik, som der kun findes ganske få af i Danmark. Endnu.

Men om tre uger åbner den første Bent-butik i Jylland/Fyn - og at det lige bliver i Holstebro er lidt af en tilfældighed.

Annonce

- Vi mødte indehaverne af Bent-butikkerne på en outlet-messe i Herning. Vi blev venner, og de besøgte os sidste år og faldt for vores hyggelige gågade, fortæller ægteparret Martin og Tina Holst Mose, der får ansvaret for den daglige drift af den første jyske Bent-butik.

Dimse-legetøj, fest og slik

Forretningen sælger festartikler, legetøj og slik og er især blevet populær blandt børn og unge. Ikke mindst de såkaldte "fidget toys", der er en slags anti-stressende dimse-legetøj, er noget, der hitter.

- Vi er en atypisk butik, skør og skæv og hurtig med alle nye trends, fortæller Martin Holst Mose og trækker både japanske sodavand, "pop-its" og den glade/sure blæksprutte frem som eksempler.

Butikken skal efter planen åbne lørdag den 22. maj i de lokaler på Store Torv, hvorfra Matas Striberne før blev solgt - og Martin Holst Mose har store forventninger.

- Vi tror, det bliver en stor succes, og at butikken kan trække kunder langvejsfra, siger Martin Holst Mose.

Annonce

Tiktok rummet

Bent-butikken i Holstebro vil blive indrettet med en caféafdeling, der sælger blandt andet bubble tea, milkshakes og donuts, og så vil den få et TikTok-rum med lysshow og effekter.

- Tanken er, at alle kan komme ind fra gaden og optage deres egen TikTok-video, som de kan dele med andre, fortæller Martin Holst Mose.

Han driver i forvejen Season Import, som siden 2006 har solgt brugskunst og gaveartikler til engros butikker. Hustruen Tina Holst Mose har to souvenir-butikker i Hvide Sande og Søndervig. Parret har sammen to børn på henholdsvis ni og 12 år.

Hvordan finder I tid til endnu en forretning?

- Vi er iværksættere, svarer Martin Holst Mose.

Det er Nordicals Vestjylland, der har haft opgaven med at finde en ny lejer til de 360 kvadratmeter i gågaden. Matas rykkede ud for halvandet år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce