Annonce
Vinderup

Haderup Skole vandt landsdækkende filmkonkurrence

Det vakte jubel i Haderup, da 7.a blev overrasket med budskabet: I har vundet førstepladsen i GF Fondens filmkonkurrence. Foto: GF Fonden
7.a på Haderup Skole strøg helt til tops i GF Fondens filmkonkurrence, der har til formål at vende en negativ udvikling. Alt for mange unge kommer nemlig til skade i trafikken.

Haderup: "Kærlighed kan gøre ondt." Sådan lyder titlen på vinderfilmen i GF Fondens landsdækkende filmkonkurrence. En vinderfilm, der er lavet af 7.a på Haderup Skole ud fra temaet "De ti farligste år i trafikken – hvad kan du gøre for at gøre det mere sikkert for dig og for andre".

- I har lavet en film om kærlighed, trafiksikkerhed og uopmærksomhed, og den er så god, at I har slået alle andre deltagere i konkurrencen. Det er en nærværende film med et klart budskab til andre unge, og I kan godt være stolte af resultatet, sagde Søren Pedersen fra GF Forsikring i Holstebro i en pressemeddelelse.

Han er assurandør i Haderupområdet og havde fornøjelsen af at videregive det glade budskab fra den nationale dommerkomité.

Annonce

Spændende emne

Emil Agerskov, der har stået for at klippe vinderfilmen, var godt tilfreds med resultatet:

- Det har været sjovt at arbejde med film. Det var noget helt andet, end det vi plejer at lave, og så var det sjovt at komme ud. Vi har arbejdet godt sammen, og selvom der ikke er nogen i gruppen, der bruger mobil, når de cykler, så synes vi, at det har været et spændende emne, forklarer Emil Agerskov.

Klasselærer Anne Godballe Sørensen var tydeligt stolt af sin klasse:

- Eleverne har arbejdet seriøst med projektet, og de har lært en masse om budskaber og målgrupper. Nu mangler klassen så bare at finde ud af, hvordan de 5000 kroner, der følger med, skal bruges.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce