Annonce
Erhverv

H.P. Therkelsen efter rekordår: 20 nye medarbejdere og nabogrund købt op

Selv om Mogens Therkelsen stadig er aktiv i virksomheden, så er det sønnen Peter Therkelsen, der ejer 90 procent af aktierne i H.P. Therkelsen A/S, mens de resterende ti procent ejes af to ledende medarbejdere gennem mange år. Arkivfoto: Timo Battefeld
Transport- og logistikvirksomheden H.P. Therkelsen har for første gang i sin over 100-årige historie rundet en omsætning på 400 millioner kroner, og der er ansat 20 nye medarbejdere i løbet af det seneste år.

Regnskab: Bortvisning af tre medarbejdere, der blev straksdømt for dokumentfalsk. En igangværende politiefterforskning af, hvorvidt der er sket andre overtrædelser af cabotagereglerne og anvendelse af falske fragtbreve. Farvel til brancheorganisationen ITD.

Transport- og logistikvirksomhed H.P. Therkelsen A/S i Padborg har den seneste tid trukket overskrifter af den kedeligere slags.

Det har dog ikke fjernet fokus fra det væsentligste - at drive forretning med speciale i håndtering af frost- og kølevarer.

Og det har det familieejede firma, der med Peter Therkelsen nu har fjerde generation i spidsen, gjort godt.

I det netop offentliggjorte regnskab runder omsætningen for første gang i virksomhedens over 100-årige historie 400 millioner kroner. 407 millioner kroner for at være præcis, og på bundlinjen står et overskud på 11,1 millioner kroner - det bedste resultatet siden 2014/15.

Annonce

Regnskabet i tal

  • H.P. Therkelsens regnskabsår løber fra 1. juli til 30. juni (tallene i parentes er fra 2017/18)
  • Nettoomsætning: 406,9 millioner kroner (360,5).
  • Årets resultat: 11,1 (9,5).
  • Egenkapital: 60,4 (53,9).
  • Overskudsgrad (EBIT-margin): 2,9 (3,6).
  • I en note til regnskabet er den igangværende efterforskning af, om cabotagereglerne er overtrådt nævnt. Her er vurderingen, at en eventuel bøde "ikke vil påvirke selskabets fortsatte indtjeningsevne og drift i væsentligt omfang".

Konkurrenter er væk

- Vi har haft held til at vinde en del nye kunder og udvide aftalerne med de eksisterende. Der har været nogle af vores konkurrenter, der har trukket sig ud af markedet, og det har jo givet nye muligheder for os, der er tilbage. Den primære grund til vores øgede omsætning er dog, at vi har set en generel vækst hos vores eksisterende kunder, forklarer Peter Therkelsen, der i kølvandet på de flere opgaver også har været ude og ansætte en snes nye medarbejdere, så der nu er over 250 i koncernen:

- Det er lidt over det hele, vi har ansat, men det er primært funktionærsiden, der står for væksten lige nu.

Stadig vanskeligt marked

Selv om det er fine tal, og forventningerne til det igangværende regnskabsår er meget lig årets resultat, så understreger ejeren, at det bestemt ikke er noget, der kommer af sig selv.

- Selv om det er det bedste resultat i fire år, så er vores procentvise overskud mindre denne gang. Det er stadig et vanskeligt marked. Derfor vil vi også i år bruge en del penge på digitalisering, så vi kan få nogle smartere arbejdsgange og på den måde frigive nogle ressourcer til mere værdiskabende ting i forhold til vores kunder, lyder strategien.

Hidtil har H.P. Therkelsen kunnet have hele forretningen samlet på Eksportvej 1, men nu kan der ikke klemmes så meget som en ekstra palle ind her. Derfor har Peter Therkelsen været nødt til at kigge uden for matriklen efter udvidelselsmuligheder.

Dem har han fundet lidt længere nede ad vejen. 1. januar overtager H.P. Therkelsen nummer 8 og de 8000 kvadratmeter her med 1800 kvadratmeter lagerbygning. Sælger er kollegaen Rebsdorf Spedition.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce