Annonce
Holstebro

H.C. Østerby: Lave smittetal giver håb om lokal genåbning af skoler, liberale erhverv og - måske - restauranter

For en uge siden fik detailhandlen (på billedet ses den genåbnede Pigernes Verden) lov til at slå dørene op igen. Borgmesteren håber, at lave smittetal kan føre til yderligere genåbning. Arkivfoto: Morten Stricker
I morgen kan Holstebro ramme uvant milepæl: Nul smittede de seneste syv dage. Timingen kunne ikke være bedre, understreger borgmester forud for forhandlinger.

Holstebro: I morgen kan Holstebro Kommune prøve noget, den ikke har oplevet længe: Syv dage uden smitte.

- Den følelse virker helt fjern, konstaterer borgmester i Holstebro, H.C. Østerby.

Og timingen med blot én smittet de seneste syv dage kunne ikke være bedre.


Jeg ved godt, at man siger, at der skal gå fjorten dage, før man kan se effekten af, at der er åbnet for skoler og butikker, men vores udgangspunkt har for Holstebro Kommunes vedkommende i covid-19-tiden aldrig været bedre.

H.C. Østerby, borgmester, Holstebro Kommune.


- Mit store håb er, at man i de forhandlinger, der skal foregå i denne uge i forbindelse med yderligere genåbning den 15. marts, særligt kigger på os og vores nabokommuner, der også har lave tal. Jeg ved godt, at den brasilianske variant af corona nu også er kommet til Danmark, og den skal man holde øje med, siger H.C Østerby.

- Jeg håber virkelig, at alle børn får lov til at komme i skole igen, for det har mange af dem virkelig brug for. Derudover håber jeg også på en åbning af de liberale erhverv, og - selvom jeg tror, det bliver sværere - en lempelse, så restauranterne kan åbne, fortsætter borgmesteren.

Annonce

Jeg ved godt...

Mens Holstebro de seneste syv dage har haft ét tilfælde af smitte, har Struer og Lemvig hver haft to. Ikast-Brande Kommune er helt sygdomsfri, og den status har Ringkøbing-Skjern Kommune også nydt af, indtil et nyt opsving er resulteret i 32 nye smittetilfælde de seneste syv dage. I Herning er der registreret 19 tilfælde.

- Jeg ved godt, at man siger, at der skal gå fjorten dage, før man kan se effekten af, at der er åbnet for skoler og butikker, men vores udgangspunkt har for Holstebro Kommunes vedkommende i covid-19-tiden aldrig været bedre. Det ser ud til, at vi har fået styr på smitten, og at vi fortsat er gode til at lade os teste. Det skal vi fortsætte med, og stor cadeau og kredit for det til borgerne, understreger H.C. Østerby.

Borgmesteren og de øvrige af kommunens 58.590 indbyggere kender udmærket alternativet. Holstebro har været en af de kommuner vest for Storebælt, som har været hårdest ramt, siden coronavirussen kom til landet.

- Ad to omgange har vi jo prøvet at være blandt dem, der var allermest smittet. Første gang startede det blandt andet med smitte på et plejecenter i Vinderup og igen med hele minksituationen. Så når man først har prøvet at ligge i top med hensyn til smitte, er dette en dejlig anderledes fornemmelse at opleve, siger H.C. Østerby.

Også hos Lone Becker Kjærgaard, der er direktør for Social og Sundhed i Holstebro Kommune, er der glæde. På plejeområdet har hun længe skullet kæmpe med smitte blandt personale og sårbare borgere.

- Men på mit område er det efterhånden lang tid siden, at vi har haft smitte indenfor, så det er bare rigtigt fint. Det skal gerne vare ved, understreger Lone Becker Kjærgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce