Annonce
Kultur

H.C. Østerby går i rette med Peter Schaufuss: - Det passer jo simpelthen ikke!

- Jeg var formand for Kulturudvalget dengang, og vi snakkede da om, hvor meget han fyldte på vores udvalgsmøder, og hvor meget han på den måde tog fra de andre kulturinstitutioner. Det har han aldrig forstået. Han trak så meget energi ud af folk, siger H.C. Østerby om Peter Schaufuss. Foto: Morten Stricker

Holstebro: - Egentlig var jeg mest stemt for bare at lade være med at kommentere, for det skete for over ti år siden. Men så læste jeg det uddrag, I sendte mig - og det, han siger, er jo direkte løgn!

Borgmester H.C. Østerby har på forhånd fået lov at læse uddrag af artiklen om Peter Schaufuss - de afsnit, hvor han selv bliver nævnt. Og han kan ikke genkende balletchefens udlægning af begivenhederne.

Peter Schaufuss siger, at han blev inviteret hjem til H. C. Østerby til rødvin og ost i 2009, efter at balletten var flyttet til Vejle.

- Jeg inviterede ham ikke. Men en aften - længe efter de var flyttet til Vejle - ringede min telefon pludselig, og det var Peter Schaufuss.  Han gik i gang med at love bod og bedring og ville gerne snakke om at komme tilbage til Holstebro, og pludselig sagde han: "Jeg kan se, at der er lys hos dig. Kan jeg komme ind?" Så stod han ude i Nygade!, siger H.C. Østerby, der ikke syntes, han kunne sige nej - og som også tilbød et glas vin og en ostemad.


Alt skulle blive anderledes og bedre, hvis han kunne komme tilbage til Holstebro. Der sagde jeg så tydeligt nej. Der var truffet en afgørelse, og den stod vi ved.


- Han havde efterrationaliseret og sagde, at han nok ikke havde været nem, men alt skulle blive anderledes og bedre, hvis han kunne komme tilbage til Holstebro. Der sagde jeg så tydeligt nej. Der var truffet en afgørelse, og den stod vi ved, siger H.C. Østerby.

Annonce

Dejlige balletter, men...

- Det er rigtigt, at jeg kunne lide balletterne. Peter Schaufuss tog dejlig, moderne musik, og skabte flotte, folkelige balletter, som der var stort publikum til. Han var en dygtig kunstner. Desværre iscenesatte han også sig selv udenfor scenen. Hvis han havde nøjedes med at være kunstner, og en anden havde taget sig af administrationen, kunne det måske have fungeret. Men hele vejen igennem stod han forrest og var ikke til at samarbejde med, siger H.C. Østerby.

Peter Schaufuss siger også i artiklen, at han har hørt, at H.C. Østerby brugte det, at Schaufuss skulle ud af byen, som en mærkesag til at blive valgt til borgmester. Det afviser H. C. Østerby pure:

- Et enigt byrådet vedtog sidst i 2007 at lukke for pengene til Schaufuss. Det var ikke mit projekt, vi var alle enige på tværs af partierne. Det var to år, før jeg blev borgmester. Det var ikke engang noget, der skete i et valgår - og jeg tror ikke engang, at Schaufuss overhovedet blev nævnt i valgkampen i 2009.

Annonce

Han var aldrig tilfreds

Og med hensyn til budgettet for opførelsen af Dansens Teater, der ifølge Schaufuss hele tiden blev barberet ned, så husker borgmesteren også det anderledes.

- Det var jo ham, der aldrig var tilfreds. Han forlangte hele tiden flere penge, og vi føjede ham i al for lang tid, før vi endelig sagde stop. Det skulle vi have gjort noget før, mener H.C. Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark indvier lydkunst

Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce