Annonce
Kultur

Høloftet indstillet til Gaffa-pris for Picnic på Plænen

Indehaveren af Høloftet på Thyholm Bent Hargaard (foto) og hans hustru, Hanne, er blevet indstillet til en Gaffa-pris for at pakke dugene og tage dem med ud på plænen ved Picnic på Plænen i sensommeren 2020. Koncertrækken trak 1400 gæster til syv coronasikre koncerter. Foto: Morten Stricker
Koncertrække på plænen ved spillestedet på Thyholm er så god en idé, at musikmagasinet Gaffa har peget på Høloftet som kandidat til "Årets Danske Live-initiativ"

Thyholm: Hvordan får man lysten til musik, publikum, samvær og snak hen over bordet til at kunne lade sig gøre i en tid med coronarestriktioner?

På Thyholm var svaret hos Hanne og Bent Hargaard, der står bag det private spillested Høloftet, at rykke koncerterne ud under åben himmel på den 2200 kvadratmeter store plæne ved spillestedet.

Initiativet fik navnet "Picnic på Plænen", og i løbet af sommeren 2020 fik i alt 1400 gæster ved syv koncerter i det fri lov til at nyde livemusik på en coronasikker måde. Kunstnerne på plænen var blandt andre Allan Olsen, Poul Krebs og Jacob Dinesen.

Ideen var og er så god, at musikmagasinet Gaffa nu har indstillet Høloftet til prisen som "Årets Danske Live-initiativ". Et gevaldigt skulderklap midt i en træls tid for spillesteder over hele landet.

Annonce

- Det er stort

- Jeg ved godt, at det "kun" er en indstilling til prisen, men bare det at være med i feltet er stort for et lille spillested på Thyholm, siger Bent Hargaard.

- Ideen har vist sig så god, at vi holder fast i den i fremtiden. I år er der igen planlagt syv Picnic på Plænen-koncerter til sommer med blandt andre Rugsted & Kreutzfeldt og Jacob Dinesen. Vi tror på det, og sommerkoncerterne er nu lige så vigtige som vinterkoncerterne oppe på loftet.


Jeg ved godt, at det "kun" er en indstilling til prisen, men bare det at være med i feltet er stort for et lille spillested på Thyholm.

Bent Hargaard, indehaver af Høloftet, Thyholm


Bent Hargaard fortæller, at det var Poul Krebs, der første gang sagde: "Vi skal lave noget på den plæne".

- Vi tøvede noget, og jeg sagde vist, at det garanteret ville regne den dag. Men vi tog ideen op i fjor, som den eneste mulighed for at få livemusik under coronaen. Vi har - kort fortalt - taget dna´en fra loftet med ned på plænen, siger Bent Hargaard.

Annonce

En anerkendelse

Det større antal gæster, der kan være på plænen - der var 200 ved hver af koncerterne i sommeren 2020 - giver også mulighed for at tiltrække større navne, fortæller Bent Hargaard.

At også et andet spillested i det nordvestjyske, Harboøre-spillestedet 18b, er med i feltet om prisen, er ifølge Bent Hargaard en anerkendelse af det arbejde, de små spillesteder har lavet under coronaen.

- Det er ikke altid en fordel at være stor. Små spillesteder som vores er hurtige til at omstille sig og afprøve nye måder at gøre tingene på, når betingelserne ændrer sig. Jeg synes, det er fedt, at to nordvestjyske spillesteder er med i feltet denne gang.

Annonce

Fortjener særlig hyldest

Harboøre-spillestedet er som tidligere nævnt også indstillet i samme kategori som Høloftet for initiativet "18b går ud". Vinderne af Gaffas priser i 2021 afsløres ved et gallashow i Musikhuset Aarhus torsdag den 4. marts. Der kan stemmes på kandidaterne på Gaffas hjemmeside.


Det er publikum, der bestemmer, hvilke af de indstillede initiativer, der bliver nomineret, og sammen med prisens sponsor glæder vi os til at hylde vindere. Gåpåmod, entreprenante tanker og nytænkning i musikbranchen fortjener nemlig en særlig hyldest.

Musikmagasinet Gaffa.


Årets Danske Live-Initiativ skal ifølge Gaffa ses som en hyldest til de aktører i musiklivet, der har leveret en ekstraordinær indsats for at bringe livemusik ud til danskerne i en verden, der er blevet vendt på hovedet ad flere omgange i 2020, skriver magasinet på Facebook.

- Det er publikum, der bestemmer, hvilke af de indstillede initiativer, der bliver nomineret, og sammen med prisens sponsor glæder vi os til at hylde vindere. Gåpåmod, entreprenante tanker og nytænkning i musikbranchen fortjener nemlig en særlig hyldest, skriver Gaffa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce