Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Falck vil fordoble antallet af lyntest i den kommende uge. Region Midtjylland vil også gå op i fuld testkapacitet; fra på mandag. Arkivfoto: Morten Stricker
Skolerne vil i løbet af weekenden for en køreplan for den teststrategi, der er planlagt for dem.

Vestjylland: Fra på mandag åbner dele af samfundet igen - og testkapaciteten følger trop.

Det fortæller lægefaglig direktør i Region Midtjylland, Per Sabro Nielsen.

- Fra mandag kommer vi til at køre med fuld kapacitet. Det vil sige, at der på landsplan skal kunne tages 170.000 PCR-tests, hvoraf vi i Region Midtjylland vil stå for cirka 35.000 prøver. Derudover vil Falck i løbet af næste uge øge sit antal af kviktests i Danmark fra 110.000 til 220.000, forklarer Per Sabro Nielsen.


I Region Midtjylland vil der maksimalt være 20 kilometer til et testcenter.

Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør, Region Midtjylland.


- I Region Midtjylland vil der maksimalt være 20 kilometer til et testcenter, siger han om den omfattende teststrategi.

Annonce

Planen for skolerne

For de tilbagevendende elever er der særlige planer, som skoler, efterskoler vil modtage en køreplan for i løbet af weekenden. Regionen arbejder i øjeblikket på at få alt til at gå op for de vestjyske skoler, der har fået lov til at vende tilbage i større eller mindre grad.

- Det er aftalt med folkeskolerne, at der her vil være uddannede folk til at tage tests. Det er kommunens opgave, og det er Falck, som oplærer lærere eller andre folk, så der kan testes to gange om ugen. Hvad angår efterskolerne, så vil de blive betjent af Falck, som to gange om ugen komme ud og foretager tests, indtil personalet på de forskellige steder er oplært til at tage over. Det vil nok vare nogle uger, før de er klar til det, siger Per Sabro Nielsen.

For ungdomsuddannelserne forholder det sig anderledes - alt efter hvor de befinder sig.

- Ligger ungdomsuddannelsen under fem kilometer fra et teststed, skal man her benytte det almindelige borgertilbud som alle andre. Men er man over fem kilometer, vil Falck komme og oprette et teststed, så man her kan blive kviktestet to gange om ugen, siger Per Sabro Nielsen.

Der arbejdes desuden på et kort, så alle kan få et overblik over, hvor de forskellige teststeder findes.

Fredag og lørdag i indeværende uge tog Falck og Region Midtjylland forskud på den forøgede testkapacitet forud for mandagens genåbningen af blandt andet detailhandlen, skoler og foreningsliv. Antallet af PCR-tests blev fredag og lørdag dagligt opgraderet fra 24.000 til 36.000, mens Falck fordoblede antallet af daglige lyntests fra 17.000 til 34.000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce