Annonce
Mindeord

Højdepunktet var, når vi drenge sad bag i Leo's Morris Minor til ungdyrdag

At duevenskaber er langtidsholdbare ses her, hvor Leo Okkerstrøm til venstre, Knud Erik Aagaard og Niels Nielsen mødtes til lokaludstilling i Mejrup efter mere end 50 års venskab. Privatfoto
Annonce

Knud Erik Aagaard Kristensen, formand for Holstebro & Omegns Racedueforening, skriver mindeord over Leo Okkerstrøm, Struer:

Jeg blev trist, da jeg læste i dødsannoncen, at en af mine duevenner fra drengeårene i Struer, Leo Okkerstrøm, var død den 21. maj. Leo, som jeg lærte at kende i Struer Dueklub i 1960'erne, blev 85 år.

Men det genkaldte også glade minder.

Vi var nogle drenge, der virkelig nød godt af venskabet med de voksne dueavlere i min fødeby, og Leo gjorde et uudsletteligt indtryk på mig. Det var en fornøjelse og en stor glæde, når vi besøgte Leo på hans dueslag med velplejede Zitterhalse. Han kunne med stor begejstring råde og vejlede os om dueavl, men højdepunktet var, når vi drenge sad bag i hans Morris Minor med bindingsværk til ungdyrdag på kroen i Ejstrupholm. Så var der glæde og hygge.

Der er ingen tvivl om, at Leo var med til at udbrede glæden ved racedueavl. Med sit behagelige væsen og sin hjælpsomhed spredte han glæde og lyst til denne levende hobby. Han var et af mine store forbilleder, og jeg tror, at han har sat sig spor for eftertiden.

Mit sidste møde med Leo var, da han og min dueven tilbage fra drengeårene, tidligere malermester Niels Nielsen, besøgte lokaludstillingen i Mejrup i 2015. Det var et glædeligt gensyn, der blev det sidste.

Æret være Leo Okkerstrøms minde.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce