Annonce
Sport

Høj puls på vandet

Der var hård kamp om at komme først omkring topmærket. Foto: Jørgen Kirk

Spænding til det sidste, da de forsvarende danske mestre fra Frederikshavn i søndagens sidste sejlads skulle forsvare deres forspring på et enkelt point ned til et mandskab fra Kongelig Dansk Yachtklub i København.

Sport: De bedste kapsejlere fra hele landet havde i weekenden sat hinanden stævne i Struer, hvor første afdeling af Liga-mesterskabet for klubhold blev afviklet under helt optimale forhold.

Som noget nyt bliver sejladserne i Sejlsportsligaen afviklet så tæt som muligt på land, og i Struer kunne man følge alle vendinger omkring topmærket helt inde ved indsejlingen.

- Hele projektet handler om at få tilført lidt dynamik til hele sejlsporten, så vi kan gøre det attraktivt for de unge at være med, forklarer Peter Wolsing, som har været med til at give den nye sejlsportsliga vind i sejlene siden starten i 2014.

Bådene er således fuldstændig ens og er på vandet fra start til slut.

- Vi skifter besætning på bådene efter hver sejlads, og vi gør det ude på vandet sådan cirka hvert tyvende minut, så der er masser at se på, fortæller Peter Wolsing, og desuden kan man hele tiden følge stillingen på en skærm inde på land.

Hele projektet handler om at få tilført lidt dynamik til hele sejlsporten, så vi kan gøre det attraktivt for de unge at være med.

Peter Wolsing, Sejlsportsligaen under Dansk Sejlunion
Kursen er sat, og skipper kan nu bare håbe, at vinden holder hele vejen hjem. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Tæt opgør

Man behøvede derfor ikke at være sejlsportskyndig for at kunne følge sejladserne, og umiddelbart inden den sidste sejlads blev skudt i gang søndag eftermiddag, var stillingen meget tæt i toppen.

Mandskabet fra Frederikshavn, som kom til Struer som danske mestre fra 2016, havde et forspring på et enkelt point ned til KDY, Kongelig Dansk Yachtklub, fra København, og da de begge var med i det afsluttende heat, var det første båd over målstregen, der kunne rejse hjem som vinder.

På tavlerne inde på land kunne man se, at mandskabet fra Frederikshavn fik båden med det gule sejl og KDY båden med lyseblå markering på sejlet, og da starten var gået fulgte de to mandskaber hinanden ned over banen.

Mandskabet fra Kaløvig Sejlklub benytttede sig af muligheden for at stikke af og vinde deres sidste sejlads, mens mandskaberne fra Frederikshavn og KDY koncentrerede sig om at stjæle vind fra hinanden og komme i den bedste position ind mod topmærket.

Her var det KDY, der kom bedst rundt, og indtil den sidste vending lå de i spidsen.

Men så skete det: Umiddelbart efter topmærket måtte KDY-båden ud i en 360 graders vending som straf for at have været for tæt på mærket.

- Vi blev dømt for en berøring af topbøjen, konstaterede en skuffet skipper på KDY-båden, da han kom i land, og mandskabet fra Frederikshavn udnyttede chancen og trak fra, så de kunne forsvare deres position som landets bedste.

KDY-båden måtte tage til takke med en tredje-plads, da Kerteminde-båden endte som nummer to i den samlede stilling efter en sejr i weekendens næstsidste sejlads.

Annonce

Struer-mandskabet klar

Struer Sejlklub havde ikke selv deres hold på vandet.

- Men vi har et hold med i anden division af Sejlsportsligaen, som skal i konkurrence den kommende weekend, fortæller stævnelederen fra Struer Sejlklub, Otto G. Jensen.

Her er der altså mulighed for at følge de lokale sejlsportshelte, når de skal kæmpe om en plads i toppen, så de måske kan komme i første division i 2018.

- Det er i hvert fald erfarne kapsejlere, og jeg er sikker på, at de vil gøre det godt, fortæller Otto G. Jensen.

Holdet består af seks mand, så der er mulighed for udskiftninger: Søren Christiansen, Micael Hornstrup, Per Rasmussen, Jakob Böhme, Kristian Siig og Mogens Storgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce