Annonce
Læserbrev

Høfde 42. Tomme tønder buldrer mest

Annonce

Debat: Midt i august i år besøgte jeg sammen med det øvrige regionsråd Cheminovas forureningsgrund ved Høfde 42, hvor forureningen hver dag siver ud i havet. Der var et forfærdeligt syn med en sort strand og kyst. Her var vi alle enige om at lægge pres på vores partier i Folketinget for at få penge til oprydning.

For selvom forureningen er regionens ansvar, foregår der et uskønt abespil, hvor regionerne på den ene side siger, at de ikke har penge til at rense de store såkaldte generationsforureninger, der hver især koster mere end 50 millioner kroner at rense. På den anden side fralægger Folketinget sig ansvaret, fordi det er regionernes ansvar. På denne måde har de ni generationsforureninger ligget urenset hen, mens forureningen hver år siver ud i havet og årer rundt om i Danmark.

Det er derfor på høje tid at få ryddet op, og vi var flere, der i august udtalte til pressen, at vi nu ville vi gå til vores partier på Christiansborg og stoppe abespillet og få bevilget ekstra penge fra Folketinget til oprensningen.

Jeg var derfor lykkelig, da VLAK-regeringen sammen med DF i forbindelse med sundhedsudspillet afsatte 600 millioner kroner til at rense Danmarks ni generationsforureninger som eksempelvis Cheminovas Høfde 42. Nu stoppede abespillet og den daværende regering og DF tog ansvar og afsatte midlerne så oprensningen kunne komme i gang.

De røde partier var knap så begejstret. De var sure over, at regeringen og DF ikke afsatte penge nok!

Folketingsvalget gav som bekendt de røde partier flertal og så skulle man tro, at der kom endnu flere penge til oprensning af generationsforureningerne.

Men tomme tønder buldrer mest. For først halverede den nye regering og de røde støttepartier beløbet fra 600 millioner kroner til 300 millioner kroner i det såkaldte forståelsespapir. Og med den netop indgåede finanslovaftale har de helt fjernet beløbet og i stedet afsat 0,- kroner til rensning af generationsforureningerne. WTF!

Den tidligere regering og DF’s afsatte pulje på 600 millioner kroner er nu væk og erstattet af en rundt nul. Hvad sker der?

Hvorfor mente I, at vores 600 millioner kroner var for lidt, når I selv afsætter 0,-?

Nu skal vi igen sidde i regionsrådet og begræde forureningen uden at have penge til at løse det, mens regeringen fortsat kan sige, at det ikke er deres ansvar.

I valgkampen råbte Socialdemokratiet, Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten meget højt om klima og forurening. Vi kan nu se, at tomme tønder buldrer mest. Puljen til oprensningen er slagtet og abespillet kan forsætte, alt imens store mængder kræftfremkaldende forurening fortsat siver ud i havet og åer rundt om i Danmark.

How dare you?

Steen Thomsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Struer

Klar med forslag for butik i Hjerm

Annonce